ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κουκουράβας: “Ο Λόκετ έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Άρη, παίκτης που πνίγει τον αντίπαλο”

Ο Έρικ Λόκετ έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ΚΑΕ Άρης, αλλά για να ανακοινωθεί θα πρέπει να διαγραφούν τα ban. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού, Θάνος Κουκουράβας μίλησε για τον πελάτη του, υποστήριξε πως είναι ένας παίκτης που πνίγει τον αντίπαλο, ενώ αναφέρθηκε και στον Παρκς, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από τους κιτρινόμαυρους.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Πως οδηγηθήκαμε στην συμφωνία του Έρικ Λόκετ με τον Άρη: Όπως γίνονται όλες οι συμφωνίες, επικοινώνησε μαζί μου ο προπονητής, μιλήσαμε και μου είπε ότι αυτή την στιγμή βγαίνει ξανά στην αγορά για να ψάξει ένα πεντάρι και ένα παιδί που μπορεί να βοηθήσει στο «3», «2», ενδεχομένως να μπορέσει να καλύψει θέσεις. Τα ονόματα που ήταν στον αέρα ήταν του Τερέλ και του Ντέβιν στα 5αρια, ενώ στην θέση 3-2, του είπα ότι υπάρχει μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, ο οποίος τυχαίνει να μην χρειάζεται να ταξιδέψει από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, είναι στην Κύπρο, είχε έρθει πριν από 5 μέρες για αυτό τον λόγο ακριβώς, για να συμμετάσχει σε προπονήσεις. Ήθελε να αγωνιστεί και στην πορεία να κάνει το άλμα σε μία ομάδα μεγαλύτερου επιπέδου, το παιδί είναι πολύ καλύτερο από το επίπεδο της συγκεκριμένης ομάδας -χωρίς να θέλω να την προσβάλλω- στην Κύπρο. Δεν προχώρησε του ενός ψηλού, μου είπε πως θέλει να δει τον Λόκετ και σε μία ημέρα πέταξε για Ελλάδα.

Το τεχνικό team του Άρη φάνηκε πολύ ικανοποιημένο μαζί του από τις πρώτες μέρες: Έχω την αίσθηση ότι επειδή έχω συνεργαστεί ξανά με τον κόουτς και μιλάμε την ίδια γλώσσα, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβω και να καταλάβει και ο ίδιος τι άτομα εκπροσωπώ εγώ και τι παίκτη ενδεχομένως χρειάζεται η ομάδα. Έτυχε να είναι σαν να «μπήκε το κλειδί στην κλειδαριά», ήρθε και κούμπωσε ακριβώς σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς στην Ελλάδα ανακυκλώνουμε τους ίδιους αθλητές συνέχεια. Τα παιδιά βρίσκονται σε διάφορες ομάδες και έχω να σας αναφέρω χιλιάδες παραδείγματα από το παρελθόν, που βρέθηκαν στην λάθος ομάδα και χώρα, είτε γιατί δεν γνώριζαν, είτε γιατί δεν γνώριζε ο ατζέντης που τους εκπροσωπούσε, είτε γιατί στην τελική δεν βρήκαν καμία καλύτερη ευκαιρία. Μπορείς να «κλέψεις» παίκτες μεγαλύτερης αξίας, οι οποίοι βρέθηκαν σε υποτιμημένα πρωταθλήματα και σε υποτιμημένη τιμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα παιδί που είδα πρόσφατα να παίζει στο Κόσσοβο και τον είδα να ψήνει μπέργκερ, ένα παιδί που ήρθε στην Ελλάδα και ήταν ο δεύτερος σκόρερ. Παλιότερα ο Μάικ Κινγκ στον Ηρακλή που έπαιζε τότε με 4 πόντους μέσω όρο και ήρθε στην Α1 και έγινε πρώτος σκόρερ. Ο Τερέλ όταν έπαιζε στην Κύπρο, έπαιζε με 500 ευρώ τον μήνα και ένα ανοιχτό συμβόλαιο.

Ο Γκράντι είχε αγωνιστεί ποτέ έτσι ώστε να φτάσει στην Θεσσαλονίκη; Όχι στο επίπεδο εκείνων των ομάδων τότε, το τελευταίο του παιχνίδι που στην πραγματικότητα τότε είδαμε τον πραγματικό Γκραντι, ήταν ένα παιχνίδι μέσα στο Ιβανόφειο, που κέρδιζε η ΑΕΚ τον Ηρακλή με μεγάλη διαφορά. Ο Γκράντε τραυματίστηκε, ο Ηρακλής κέρδισε και η ΑΕΚ έπεσε κατηγορία εκείνη την χρονιά.

Είναι ο Λόκετ ένας παίκτης value for money; Ναι, είναι ένα παιδί που έρχεται από πολύ δυνατό πρόγραμμα, ήταν στο NCAA με μία εκπληκτική Τρίτη χρονιά, που έδειχνε ότι οι προοπτικές του είναι απίστευτες.

Πώς κρίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι; Δεν θα περιμένετε ποτέ να δείτε τον συγκεκριμένο παίκτη να σκοράρει 20 πόντους, είναι ένα παιδί το οποίο μπορεί να πιάσει και να «πνίξει» τον οποιονδήποτε αντίπαλο παίκτη από το 1 μέχρι και να μαρκάρει τις θέσεις 2, 3 και 4. Είναι ένα παιδί το οποίο θα βάλει το κορμί του για να καλύψει όποια άλλη αδυναμία του συμπαίκτη του. Δεν αποτυπώνονται οι πιέσεις, οι παγίδες, θα πάει να πάρει ριμπάουντ, να κάνει όλες αυτές τις μικρές δουλειές για να φέρεις την ισορροπία στο πίσω μέρος και να είναι πιο ξεκούραστοι αυτοί που μπορούν έχουν την ικανότητα να βάλουν την μπάλα στο καλάθι μπροστά. Εγώ έτυχε να δω το παιχνίδι με την MZT και ακριβώς αυτό το ίδιο διαπίστωσα στην Θεσσαλονίκη. Υπήρχαν 4-5 στιγμές στην διάρκεια του παιχνιδιού και μάλιστα συνεχόμενες, όπου η MZT δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα.

Ένα σχόλιο σχετικά με την φετινή αγωνιστικότητα του Άρη: Μετά από τα τελευταία χρόνια, ο Άρης βγάζει μία απίστευτη αθλητικότητα, έχει παιδιά (για ξένους) από το 1 μέχρι και το 4 που έχουν και ταλέντο μπροστά και πίσω, κάνουν τρομερές αλληλοκαλύψεις. Πραγματικά παίζουν ξύλο, έχει πάρα πολύ καλό κλίμα, τουλάχιστον αυτό φάνηκε από τον τρόπο που τα παιδιά μιλάνε μεταξύ τους στα time out, ο τρόπος με τον οποίο κάνουν ζέσταμα. Μικρές λεπτομέρειες που βγάζουν ένα κλίμα αισιοδοξίας που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως αυτοί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έγιναν οικογένεια. Υπερβολικά αθλητική ομάδα, βέβαια στο μυαλό σου έχεις την περσινή και την προπέρσινη ομάδα του Άρη, οπότε φέτος βλέπεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχουν δυνατότητα να επιτίθενται με διάφορους τρόπους όλοι τους, που είναι πολύ σημαντικό, δύο πάρα πολύ καλά γκαρντ, όλα τα παιδιά είναι άτομα που στην καλή τους μέρα μπορούν να σε «σκοτώσουν», δύο καλούς Έλληνες νεαρούς παίκτες, τον Σιδηροηλία και τον Νετζήπογλου που βγάζουν ενέργεια. Δεν έπαιζε τότε ο Σχίζας και ο Κουλιανίδης, με τον πρώτο να είναι γνωστός, ενώ ο Κουλιανίδης στο κομμάτι του άσσου κάνει ακριβώς την αντίστοιχη δουλειά, μπορεί να σου πασάρει σε όλο το γήπεδο. Ο Κώττας είναι επίσης γνωστός και παίζει στην θέση «5» και λείπει το τελευταίο κομμάτι του παζλ που φαντάζομαι ότι είναι ένα 5αρι, το οποίο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά – σας το λέω αυτό γιατί στην κουβέντα αμέσως μετά το φιλικό του είπα ότι ο οποιοσδήποτε μπει στο 5 με Α ή Β χαρακτηριστικά γιατί υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις – ταιριάζει γιατί του δίνει αυτό το δικαίωμα μία πολύ καλή ομάδα. Μου έχει δώσει εντύπωση ο Άρης, θα είναι ένας διαφορετικός σύλλογος που η ενέργεια που προσπαθεί να βγάλει στο γήπεδο αν για εμάς τους μπασκετικούς την συνδυάσουμε με μία εικόνα ενός γεμάτου Παλέ με την φασαρία που δημιουργεί ο κόσμος και το κλίμα που δημιουργείται, πιστεύω πως η ομάδα είναι ικανή να κάνει πάρα πολλές αλλαγές, ειδικά εντός έδρας. Το εκτός έδρας είναι και θέμα χαρακτήρα πόσο κάποιοι από αυτούς τους παίκτες μπορούν να αντέξουν την αντίστοιχη έδρα. Αλλά πολύ πιο αισιόδοξη χρονιά από ότι ακουγόταν στο ξεκίνημα του καλοκαιριού για τον Άρη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο κόουτς Καστρίτης; Πιστεύω ότι ο κόουτς όπως όλοι οι προπονητές στηρίζεται – κυρίως οι Έλληνες προπονητές αλλά και οι προπονητές της νέας γενιά – στην δυναμική που τους προσφέρει η άμυνα και στην προσπάθεια να αυξήσουν τον ρυθμό των επιθέσεων. Ο Άρης ναι μεν θα παίξει άμυνα, αλλά θα προσπαθήσει να ανεβάσει τις κατοχές του. Για αυτό πολλές φορές μπερδεύονται με το ότι είναι αμυντικοί και βάλαμε 80 πόντους και φάγαμε 75. Ναι, αν οι κατοχές είναι διαφορετικές σε σχέση με τις κατοχές του αντιπάλου, οποιοδήποτε σκοράρισμα μπορείς να βάλεις εσύ, είναι θέμα ξεκάθαρα κατοχών.

Τι έχει συμβεί με τις περιπτώσεις του Παρκς και του Τόμας; Ο Τέρελ επικοινώνησε τόσο με τον προπονητή όσο και με ένα μέλος της διοίκησης του Άρη, τον διαβεβαίωσαν και όλα αυτά που ζητήθηκαν ήρθαν στο τραπέζι, έγινε μία υπέρβαση από την ομάδα του Άρη. Ήρθε μία πρόταση 50% μεγαλύτερη από την ήδη μεγάλη πρόταση του Άρη. Οπότε να μην μπερδευόμαστε οι παίκτες μετά από κάποια ηλικία κοιτούν και το οικονομικό κομμάτι και απλά είχε φτάσει μία ανάσα πριν την υπογραφή του συμβολαίου.

Όσον αφορά για τον Ντεβίν είναι ένας από τους παίκτες που ξέρω ότι ο κόουτς κοιτάει, έχει στο μυαλό του μία σειρά από εναλλακτικές λύσεις, ή να μην το χαρακτηρίσουμε, ότι ο Ντεβίν είναι ο πρώτος στόχος. Υπάρχουν 2-3 ακόμα αθλητές στο μικροσκόπιο του κόουτς, απλά ας πούμε ότι ο αθλητής που θα του ταιριάξει περισσότερο, και στα οικονομικά, θα είναι αυτός που θα πάρει την δουλειά.

Πώς νιώθετε που έχετε στην κατοχή σας την φανέλα του Γιαννάκη από το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική; Όλοι μας θέλουμε να κρατάμε κάποια πράγματα, σε εμένα ήταν μία συγκυρία ενός ανθρώπου που την απέκτησε, μου την έκανε δώρο, αναφέρθηκε τυχαία σε μία συνέντευξη. Είναι σημαντικό οτιδήποτε έχει περάσει από το μπάσκετ, όπως όλοι μας κρατάμε κάποιες μνήμες από τότε που ήμασταν μικροί ή λίγο μεγαλύτεροι οπότε θα μπορούσαμε να κρατήσουμε κάτι το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον να το έχεις στην κατοχή σου. Όπως είναι οτιδήποτε άλλο φέρεις στο μυαλό σου όταν κάθεσαι και το κοιτάς σου θυμίζει πολύ ευχάριστες στιγμές, πόσο περισσότερο όταν αυτές τις στιγμές αφορούν την εθνική Ελλάδος.

Το πιθανό συμβόλαιο με την ΚΑΕ Άρης για τον Έρικ Λόκετ: Υπάρχει κάτι το οποίο δεν το αναφέραμε και έχει διαφύγει γιατί φαντάζομαι πως πρέπει να τελειώσουν πρώτα και τα θέματα που έχει η ΚΑΕ Άρης και μετά να ανακοινωθούν. Ο Έρικ Λόκετ έχει υπογράψει για διετή συνεργασία με τον Άρη με όψιον της ομάδας. Η ομάδα θεώρησε ότι με τα λεφτά που ήρθε το συγκεκριμένο παιδί και τις προοπτικές που μπορεί να έχει, μπορεί να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για να τον διατηρήσει ανάλογα με την πορεία του, την συμπεριφορά του, όλα αυτά παίζουν ρόλο και να αποτελέσει έναν παίκτη που θα είναι ένα «περιουσιακό της στοιχείο» και για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει αλλαγή φιλοσοφίας, είναι στο χέρι του Λόκετ να κρατήσει την δουλειά.

To Top