Κούγιας : “Δεν έχει καμία τύχη δικαίωσης ο ΠΑΟΚ στην Εφέσεων – Έκανε λάθος το CAS”!

Σε ιστοσελίδα που είναι φίλα προσκείμενη στον Ολυμπιακό μίλησε ο Αλέξης Κούγιας και σχολίασε την απόφαση του CAS να δώσει πίσω στον ΠΑΟΚ τους επτά βαθμούς.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ και δικηγόρος των εταιρειών του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη αναλυτικά είπε : “Πρόκειται για έναν νομικό τυχοδιωκτισμό και θα μου επιτρέψετε να μη γίνω περισσότερο σκληρός. Πώς γίνεται να δηλώνεις αρμόδιος για την έκδοση μιας απόφασης και ταυτόχρονα να την παραπέμπεις σε άλλο δικαστήριο; Κατά τη νομική μου άποψη, όλη η υπόθεση βασίζεται σε μια παρεξήγηση. Το CAS δεν κατανόησε ή δε φρόντισαν να το κατατοπίσουν σχετικώς με την ιδιότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Από κάποια παρανόηση προφανώς, το CAS εξέλαβε την ιδιότητα της ΕΕΑ ως ενός πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και όχι ως μιας ανεξάρτητης αρχής. Κάπου εκεί λοιπόν, το πράγμα μπερδεύτηκε. Το Διαιτητικό Δικαστήριο θεώρησε ότι η απόφαση ενός πρωτοβάθμιου δικαστικού οργάνου δεν θα έπρεπε να λειτουργεί δεσμευτικά στους επόμενους βαθμούς και γι’ αυτό ζητήθηκε η αξιολόγησή της από την Επιτροπή Εφέσεων.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή. Όπως είναι το ΕΣΡ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, έτσι είναι και η ΕΕΑ. Όλες αυτές οι αρχές εκδίδουν πορίσματα που είναι δεσμευτικά, δίχως να είναι δικαστήρια. Γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι ένα τόσο καλά τεκμηριωμένο πόρισμα όπως αυτό που απέδειξε τη σχέση πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί. Θεωρώ λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία τύχη και ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή της αρχικής απόφασης».

Ακόμα κι αν αλλάξουν οι δικαστές, όπως λέγεται; «Δεν κατάλαβα, τι σχέση μπορεί να έχει αυτό; Οι δικαστές μπορούν να αλλάξουν, οι νόμοι και οι κανονισμοί όμως είναι οι ίδιοι”.

To Top