ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: “Δυσαρέσκεια της οικογένειας Καμπανού, ευχόμεθα να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα και επηρεασμό των ενόρκων”

Για δυσαρέσκεια της οικογένειας Καμπανού κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημα για να διεξαχθεί η δίκη της δολοφονίας του Άλκη στην Αθήνα.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

“Πριν από λίγη ώρα, πληροφορηθήκαμε από τον Άρειο Πάγο, ότι η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του αείμνηστου Άλκη Καμπανού να διεξαχθεί η δίκη για την άγρια δολοφονία του σε Δικαστήριο αρμοδιότητος του Εφετείου Αθηνών για λόγους ασφαλείας της οικογένειας Καμπανού, των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων, λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας των δραστών αλλά και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος, με ό,τι σημαίνει το τελευταίο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο θα δικάσει την εμβληματική αυτή δίκη, θα είναι ένα από αυτά της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Χαλκιδικής ή των Γιαννιτσών.

Κατόπιν εντολής της οικογένειας Καμπανού, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη δυσαρέσκειά τους, αλλά και τη δική μας δυσάρεστη έκπληξη γι’ αυτήν την απόφαση και θέτουμε προ των ευθυνών τους, αυτούς που την έλαβαν.

Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης.

Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεση όλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έγινε με την προηγούμενη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο, οι δράστες της οποίας, μεταξύ των οποίων και ένας κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη, έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι.

Αθήνα, 18.10.2022
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξης Κούγιας”

To Top