Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι (15:00), αποφασίζουν για τη συνέχεια της Super League

Διοικητικό Συμβούλιο θα έχουν τα μέλη της Λίγκας σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 και αναμένεται να αποφασίσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με τις πιθανότητες, πλέον, να είναι συντριπτικά υπέρ της συνέχισης και ολοκλήρωσης της σεζόν, μιας και οι ομάδες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, ενώ από χθες και επίσημα επιτράπηκαν οι ομαδικές προπονήσεις!

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ.

2/ Επικύρωση θέσεων 7 έως και 14, κανονικής περιόδου πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών) αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

3/ Συνέχιση πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και σχετικά συναφή ζητήματα.

4/ Διάφορα.

Το νέο σχέδιο των στελεχών της Superleague για έναρξη των play offs και των play out στις 7 Ιουνίου, λήξη της σεζόν στο τέλος Ιουλίου, μίνι διακοπές των παικτών και έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 4 Σεπτεμβρίου, βγήκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη δημοσιότητα.

Μετά και τη συνεδρίαση της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ με τον ΕΟΔΥ το… restart project του ελληνικού ποδοσφαίρου μπαίνει στην τελική ευθεία του. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, μέχρι την Παρασκευή η Επιτροπή θα στείλει στη Superleague τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού. Αν δεν αποφασίσει 14ήμερη καραντίνα όλης της ομάδας (παρά μόνο του παίκτη ή των παικτών που θα έχουν προσβληθεί), οι σύλλογοι της Superleague θα ψηφίσουν σήμερα υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος (απαιτούνται ¾ των ψήφων σύμφωνα με τον καινούριο νόμο του Υφ. Αθλητισμού).

Το πλάνο των στελεχών της Superleague είναι το εξής: α) επανεκκίνηση των play offs από τις 7 Ιουνίου, δηλαδή περιθώριο τριών επιπλέον εβδομάδων για προπονήσεις β) λήξη της σεζόν μαζί με ημιτελικούς και τελικό Κυπέλλου στο τέλος Ιουλίου γ) ολιγοήμερες διακοπές (15 ημερών) για τους παίκτες των περισσότερων ομάδων δ) έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 6 Σεπτεμβρίου.

Αυτό είναι το τωρινό πλάνο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και το ΔΣ της Superleague με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να επικυρωθεί από τη Λίγκα.

To Top