Κρίσιμο δ.σ. για τα τηλεοπτικά και το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Το μεσημέρι της Τρίτης (20/08, 15:00) θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στη Super League με κεντρικό θέμα το τηλεοπτικό ζήτημα μετά την αλλαγή στάσης της ΕΡΤ, ενώ υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις, αλλά και το πρόγραμμα της πρεμιέρας.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Με μόλις τέσσερις ημέρες να απομένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος, η λύση πρέπει να είναι άμεση, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να μην έχουν τηλεοπτική κάλυψη αρκετά από τα παιχνίδια της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος, ενώ προκύπτει ζήτημα και με τη χρήση του VAR.

Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ πρότεινε μείωση 45% από τα τηλεοπτικά έσοδα στις πέντε ομάδες της Super League 1 και μείωση 60% σε αυτές της Super League 2. Μία πρόταση που βρίσκει αντίθετες τις ομάδες, οι οποίες δεν συζητούν ούτε για μείωση, αλλά ούτε για επαναδιαπραγμάτευση.Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή στη NOVA είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και Βόλος, την ώρα που η ΕΡΤ παρά την σύμβαση που είναι σε ισχύ με τον Άρη, τον Ατρόμητο, τη Λαμία, την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, δημιουργεί προβλήματα.

Επομένως, το σημερινό ΔΣ έχει τεράστια σημασία και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τηλεοπτικό μέλλον όλων. Αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς τηλεοπτική στέγη παραμένουν ο ΟΦΗ, του οποίου το συμβόλαιο έληξε με τη NOVA, αλλά κι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται, ωστόσο, πολύ κοντά στο OPEN TV.

 

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Θέματα Διοργάνωσης Πρωταθλήματος Super League 2019-2020.

2/ Επιλογή εταιρείας για το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων.

3/ Σύγκληση Γ.Σ. για την έγκριση των Προκηρύξεων του Πρωταθλήματος Super League K15 και του Κυπέλλου Κ19.

4/ Διάφορα.

To Top