Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει για το δημοψήφισμα

Στη σκιά του χθεσινού Euro Working Group, με φόντο τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, συνεδριάζει σήμερα στις 5 το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, η εσωτερική πολιτική κατάσταση και θέματα σχετικά με τη βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης. Συνολικά, θα συζητηθεί η τακτική της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανάγκη για επίσπευση διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν. Επίσης, αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει άμεσα συμφωνία, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιθυμούν και οι πιστωτές.

Στο τραπέζι και το δημοψήφισμα

Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να περιστραφεί και γύρω από το θέμα του δημοψηφίσματος, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και πολλά μέλη του οργάνου έχουν δηλώσει ότι αν η προτεινόμενη συμφωνία ξεφεύγει από τους όρους της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου, θα πρέπει η κυβέρνηση να προσφύγει στο λαό.

Οδηγίες προς υπουργούς ότι η πίεση θα είναι μεγάλη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστήσει την προσοχή στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι η πίεση τα επόμενα 24ωρα θα είναι πολύ μεγάλη, ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους, να εκφράζονται με μία φωνή και να συνεργάζονται με το συντονιστικό κέντρο και το επικοινωνιακό επιτελείο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς ο «επικοινωνιακός πόλεμος» θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top