Κραχ στον Ηρακλή! O… επενδυτής έμεινε στα λόγια, αποχωρεί η ομάδα από το πρωτάθλημα

Είδηση… σοκ για τον Ηρακλή, καθώς θα μείνει εκτός Volleyleague λόγω των παλιών χρεών που είχε. Με οκτώ ομάδες πλέον η διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αποσύρει τη συμμετοχή της στη Volleyleague καθώς ο νέος επενδυτής, έμεινε στα λόγια και στις υποσχέσεις. Ο Λεβάν Σαχράτζε δεν τήρησε τις υποσχέσεις του για τακτοποίηση των παλαιών οφειλών και περνά στην κατηγορία όλων των εκτός συλλόγου… “επενδυτών”, που είπαν πολλά και δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Η ΕΣΑΠ θα προχωρήσει για νέα κλήρωση για τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες αρχικά θα παίξουν όλες μαζί στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Μάλιστα, η μορφή του πρωταθλήματος, αναμένεται να αλλάξει μετά τη συγκεκριμένη απόφαση της ομάδας του Ηρακλή και να διεξαχθεί τελικά με 8 ομάδες.

Στον πρώτο γύρο θα παίξουν όλες οι ομάδες μαζί, ενώ στον δεύτερο γύρο θα παίξουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες του πρώτου γύρου (1-4) και οι τέσσερις τελευταίες (5-8). Το άθροισμα των βαθμών σε πρώτο και δεύτερο γύρο θα ανακηρύξει τον πρωταθλητή, αλλά και την ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΑ Ηρακλής: 

Το ΔΣ του ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2015 με θλίψη ανακοινώνει τη μη κάθοδο της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Volleyleague.

Από την διακοπή του περσινού πρωταθλήματος τον Μάρτιο, είχαμε δημόσια δηλώσει ότι σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί ο νέος Κανονισμός Σχέσεων με τον ΠΑΣΑΠ και η υποχρεωτικότητα των διακανονισμών με τους αθλητές, ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στην Α1. Μετά την αποτυχία της συμφωνίας με αποκλειστική υπαιτιότητα του ΠΑΣΑΠ, ο ΗΡΑΚΛΗΣ ήρθε σε συμφωνία με τον Γεωργιανό επιχειρηματία Λεβάν Σαχράτζε, ο οποίος ανέλαβε την διοίκηση του ΤΑΑ και με την συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα 05/10/20 ανακοίνωσε δημόσια την συμφωνία μας και όρισε τον κ. Απόστολο Τσιπίδη Πρόεδρο του ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ 2015.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Σαχτράτζε εξόφλησε τις μέχρι εκείνη τη στιγμή οικονομικές υποχρεώσεις του ΤΑΑ προς τους αθλητές της φετινής ομάδας καθώς και κάποιες προηγούμενες εκκρεμότητες. Το δε νομικό επιτελείο του ΤΑΑ πήρε από τον ίδιο τον κ. Τσιπίδη, εντολές για επαφές και ραντεβού με τους πρώην αθλητές που τους οφείλονταν χρήματα.

Μάλιστα ο κ. Τσιπίδης εκπροσωπώντας τον κ. Σαχτράτζε ήρθε και μόνος του σε επαφή με κάποιους αθλητές, καθώς επίσης ήταν παρών και στη συμφωνία με την δικηγόρο του κ. Σμαραγδή.

Την προηγούμενη Κυριακή 11/10/20 ο κ. Τσιπίδης έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών όπου δήλωσε πως ο νέος ιδιοκτήτης του ΤΑΑ έδωσε σε μια εβδομάδα 250.000€ για τις υποχρεώσεις της ομάδας (!!!). Σε επικοινωνία μας με τον κ. Σαχτράτζε, όπου του επισημάναμε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι σοβαρές δηλώσεις, μας απάντησε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν τον αντιπροσωπεύουν και από << εδώ και πέρα>> να επικοινωνούμε μόνο μαζί του.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον κ. Τσιπίδη και την θέση του στο ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ 2015, ο κ. Σαχτράτζε <<απαίτησε>> από την διοίκηση του Σωματείου, να εκδώσει <<ανακοίνωση στήριξης>> στον κ. Τσιπίδη, προκείμενου να συνεχίσει ο ίδιος στον ΗΡΑΚΛΗ.

Δεν αμφιβάλουμε για το οικονομικό μέγεθος του κ. Σαχτράτζε, γι’ αυτό άλλωστε και τον εμπιστευτήκαμε και του μεταβιβάσαμε την διοίκηση του ΤΑΑ. Κατ’ επέκταση το ποιόν θα εμπιστευτεί για να τοποθετήσει στην διοίκηση είναι αποκλειστικά δικό του ζήτημα και δική του απόφαση. Εμείς έχουμε αποδεχτεί εξαρχής οποιαδήποτε απόφαση του γι’ αυτό.

Άλλωστε σεβόμενοι την συμφωνία μαζί του, συγκαλέσαμε ήδη την ΓΣ του Σωματείου, η οποία αφού έκανε αποδεκτή την παραίτηση του προηγούμενου ΤΑΑ, αποφάσισε την μεταβίβαση της οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης του ΤΑΑ στον κ. Σαχτράτζε και την εκλογή του νέου ΤΑΑ και περιμένουμε εδώ και μέρες την υπόδειξη από αυτόν των μελών της διοίκησης του ΤΑΑ.

Σήμερα όμως είμαστε μόλις 2 ημέρες πριν από την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα εξετάσει την αδειοδότηση του ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ 2015 και μόλις 5 ημέρες πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Περιμέναμε μέχρι σήμερα, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Σαχτράτζε, στην τελευταία επικοινωνία του με μας, την Παρασκευή και όπως είχε δεσμευτεί στον Πρόεδρο της ΕΣΑΠ σε επικοινωνία τους, την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ ότι θα τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Τα περιθώρια τελείωσαν.

Σε αυτά τα πέντε χρόνια καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα δυσανάλογα με τη βοήθεια που είχαμε. Καταφέραμε να ξαναπαίξει το τμήμα βόλεϊ στην Α1, έφτασε σε δύο τελικούς κυπέλλου Ελλάδος, μπήκε ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αποπληρώνοντας ταυτόχρονα το μισό χρέος από τα 820 χιλιάρικα που κληρονομήσαμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που σ’ αυτά τα πέντε χρόνια ήτανε δίπλα μας στηρίζοντας την προσπάθεια.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της ΕΣΑΠ, τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ για την προσπάθεια που κάνανε μέχρι και την τελευταία στιγμή για να μπορέσει να κατέβει η ομάδα, καθώς και την συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων ΤΑΑ που ήταν μαζί μας από την αρχή έως το τέλος.

To Top