Κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ – Αναβλήθηκε πρεμιέρα εκπομπής

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε συνεργάτη εκπομπής της ΕΡΤ, με τη Δημόσια Τηλεόραση να ανακοινώνει πως υποβάλλει σε προληπτικά τεστ τους υπαλλήλους της.

Όπως έγινε γνωστό, ένα κρούσμα κοροναϊού σε μέλος της ομάδας του «φλΕΡΤ» ήταν η αιτία για την αναβολή επανέναρξης της εκπομπής την προσεχή Δευτέρα. Ο ασυμπτωματικός ασθενής δεν είναι υπάλληλος της ΕΡΤ και η μόλυνση διαπιστώθηκε μετά την επιστροφή του από νησί του Αιγαίου που έκανε πρόσφατα διακοπές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα τα μέλη της εκπομπής που «έστω και για λίγα λεπτά της ώρας, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή – και εννοείται φορώντας μάσκες» υποβάλλονται σε τεστ και θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για όσο διάστημα χρειαστεί.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει σε όλους και δεύτερο τεστ, προκειμένου να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια, για τους ίδιους και το προσωπικό της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ προέβησαν σε απολύμανση όλων των κτηρίων της εταιρείας, «όπως άλλωστε καθημερινά πράττουν».

«Όλοι φορούσαν μάσκες»

Τα πρώτα τεστ που έγιναν στην ομάδα του φλΕΡΤ είναι αρνητικά, «γεγονός που αναδεικνύει και την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από όλους μας σε εσωτερικούς χώρους -τη μοναδική φορά που ο ασθενής ήρθε σε επαφή με την ομάδα του φλΕΡΤ, όλοι ανεξαιρέτως φορούσαν μάσκες».

Προληπτικά τεστ σε όσους επιστρέφουν από περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο
Η διοίκηση της ΕΡΤ διαβεβαιώνει πως έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενόψει της επιστροφής του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού από τις θερινές διακοπές.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ προληπτικά τεστ σε δύο κατηγορίες υπαλλήλων της, κατόπιν εισήγησης των γενικών της διευθύνσεων:

σε όσους επιστρέφουν από περιοχές υψηλής διασποράς του ιού και
σε όσους η ειδικότητά τους επιβάλλει να συγχρωτίζονται καθημερινά και επί ώρα σε κλειστούς χώρους υψηλής συγκέντρωσης προσωπικού (στούντιο, κοντρόλ κ.λπ.)
Σε όλα τα κτήρια της ΕΡΤ, μαζί με τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα (αντισηπτικά διαλύματα, συχνές απολυμάνσεις, διαχωριστικά χωρίσματα κ.λπ.) έχει καταστεί αυστηρά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τόσο για τους υπαλλήλους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όσο και για τους επισκέπτες.

To Top