Κυριαζής: «Δεν πήρα ποτέ αναβολικά στεροειδή στη ζωή μου»

O πρωταθλητής του ακοντισμού Γιάννης Κυριαζής πήρε θέση για το θέμα ντόπινγκ που οδήγησε σε τετραετή αποκλεισμό του.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Με ανάρτησή του στο Facebook ανέβασε τη δική του θέση στην υπόθεση  τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών και ότι θα γυρίσει σε αυτό που αγαπά.

Αναλυτικά όσα έγραψε: “Με το χέρι στην καρδιά,  μπορώ να εγγυηθώ σε όλους πως ποτέ δεν πήρα αναβολικά στεροειδή στη ζωή μου! Υπήρξα πάντα υποστηρικτής του καθαρού αθλητισμού και όσοι με έχουν συναναστραφεί μπορούν σίγουρα να διαβεβαιώσουν αυτό αλλά και την ηθική της δουλειάς μου. Ο λόγος που ασχολούμαι με τον αθλητισμό είναι επειδή θέλω να γνωρίσω σε βάθος τον εαυτό μου και την προσωπικότητά μου με το να ξεπερνάω τις δυσκολίες που ένας άντρας μπορεί να αντιμετωπίσει. Θέλω να τονίσω πως δεν κάνω πρωταθλητισμό για τη φήμη ή τα χρήματα. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με ήθος και αξίες και έτσι σέβομαι όλους τους ανθρώπους γύρω μου και περισσότερο τον ίδιο μου τον εαυτό. Ως εκ τούτου, δεν θα προσπαθούσα ποτέ να κλέψω ή να καταφέρω κάθε στόχο χωρίς να γνωρίζω πως αξίζω 100% το αποτέλεσμα (βασιζόμενος σε πλήρη προσωπική προσπάθεια).

Στη συνέχεια, θα ήθελα να παραθέσω μερικά στοιχεία και γεγονότα που αφορούν την υπόθεσή μου. Τον Ιανουάριο του 2018 τραυματίστηκα και υπέφερα από κήλη. Εκείνο τον χρόνο προσπάθησα δύο φορές να αγωνιστώ και έγινε χειρότερα, όπως και οι επιδόσεις μου (80μ και 68μ, 20 μέτρα λιγότερα από το ατομικό μου ρεκόρ). Τον Μάιο του 2018 αποφασίσαμε με τους προπονητές μου να κάνω εγχείριση για να λύσουμε το μακροχρόνιο πρόβλημα. Πίστευα πως το 2019 θα ήμουν υγιής! Ωστόσο, δεν ήμουν καθώς ο κοιλιακός προσαγωγός μου παρέμεινε αποκολλημένος και δεν μπορούσα να αγωνιστώ (οι μαγνητικές μου μπορούν να το αποδείξουν αυτό). Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο και επέστρεψα στην Ελλάδα τον Μάιο του 2019. Και οι δύο μαγνητικές μου έγιναν πριν βρει η ΑΙU το θετικό μου δείγμα! Επιπλέον, η παγκόσμια ομοσπονδία (World Athletics) γνωρίζει πως τα παραπάνω γεγονότα είναι 100% ακριβή. Κάθε φορά που συμπλήρωνα τα απαραίτητα της AIU για  άντι-ντόπινγκ σημείωνα πως είμαι εκτός αγώνων λόγω της αποκόλλησης του κουλιακού προσαγωγού μου. Πιστεύει κανείς πως υπάρχει λογική εξήγηση πίσω από το ντόπινγκ όταν είσαι πρακτικά ανίκανος να ρίξεις ή ακόμη να αγωνιστείς; Επιπλέον, έχω ρίξει 88.01μ, προφανώς χωρίς να έχω πάρει οπιαδήποτε ουσία. Οπότε, αποφάσισα να ντοπαριστώ τη χρονιά που δεν ήμουν σε θέση καν να ρίξω λόγω του τραυματισμού μου;

Επίσης, η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό μου είναι πραγματικά ελάχιστη (τόσο ελάχιστη που δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να επηρεάσει τον οργανισμό μου) και πολύ χαμηλότερη από την τιμή-όριο που ανιχνεύεται στα εργαστήρια. Την ώρα που αθλητές έχουν βρεθεί με χιλιάδες φορές υψηλότερη ποσότητα LGD-4033 στον οργανισμό τους, σε σχέση με αυτή που βρήκαν σε εμένα. Ζήτησα από την AIU να αναλύσει το μοναδικό συμπλήρωμα που έπαιρνα εκείνο το διάστημα. Είπαν πως το συμπλήρωμα ήταν καθαρό. Όμως, πως μπορείς να είσαι σίγουρος πως το συμπλήρωμα που έπαιρνα είναι καθαρό; Στο δείγμα μου ποτέ δεν ανίχνευσαν την ουσία LGD-4033 (είπαν πως αυτή η ουσία δεν ανιχνεύεται εύκολα). Ανίχνευσαν, λοιπόν, τον μεταβολίτη της LGD-4033! Οπότε, πως μπορεί η AIUνα είναι σίγουρη πως η ανάλυσή της είναι σωστή; Κι αν υπήρχε όντως η ουσία LGD-4033 στο συμπλήρωμα και δεν μπόρεσαν να την ανιχνεύσουν (καθώς προφανώς είναι δύσκολο να ανιχνευτεί);

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω στοιχείων και γεγονότων δείχνουν ξεκάθαρα την αθωότητά μου και πως δεν υπήρχε πρόθεση εκ μέρους μου για πρόσληψη αναβολικών καθώς δεν θα αγωνιζόμουν στο παγκόσμιο και ενώ ακολουθούσα αυστηρό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Η ζωή είναι άδικη! Είναι τόσο ειρωνικό που αυτό που αγαπώ περισσότερο έρχεται για να με λυγίσει (καταστρέφοντας τα όνειρά μου, για τα οποία δούλεψα πάρα παλύ σκληρά για να τα κάνω να πραγματοποιηθούν)! Δεν είμαι ο πρώτος αθλητής που του συμβαίνει αυτό και θέλω να δηλώσω τον σεβασμό μου σε όποιον το πέρασε αυτό και ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι.

Όμως, θα επιστρέψω σε λίγα χρόνια και ας δούμε τότε τι θα έχει η ζωή για εμένα. Οπότε, ναι, θα επιστρέψω γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει από το να το κάνω!”.

 

To Top