Κόβεται στο μισό η φορολογία σε συμβόλαια άνω των 100.000 ευρώ, μειώνεται και ο ΦΠΑ στα εισιτήρια!

Συνάντηση Αυγενάκη με τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο. Μείωση και στον ΦΠΑ των εισιτηρίων των αγώνων στα σκαριά και κίνητρα για να διευκολύνονται οι χορηγίες.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Το δυσβάσταχτο 45% επί των απολαβών άνω των 100.000 ευρώ που καθιστά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ομάδων κυρίως σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σε διεθνές επίπεδο, όπου ο φόρος είναι εξαιρετικά μικρότερος, αδύνατη, αναμένεται να μειωθεί δραστικά.

Δύσκολα θα φτάσει στο 15%, όπως έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συνάντηση που είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 7 Αυγούστου αλλά από το 45% αναμένεται να μειωθεί τουλάχιστον στο μισό.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί διαχρονικό αίτημα των ομάδων που θα είναι σε θέση να προσφέρουν πιο δελεαστικά συμβόλαια και κατ’ επέκταση να ενισχυθούν περισσότερο. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προαναγγείλει τη μείωση του ΦΠΑ σε 32%, πριν από ένα χρόνο, αλλά το μέτρο – ανάσα για τις ομάδες και ειδικότερα για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, τότε δεν είχε προχωρήσει.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα, θα προβλέπεται δραστική μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των αγώνων, με το φόρο να φτάνει από το 24% που είναι τώρα, στα επίπεδα που είναι και στα υπόλοιπα θεάματα, δηλαδή, στο 6%.

Τέλος, αναμένεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου να διευκολύνονται οι χορηγίες και οι δωρεές στα σωματεία.

To Top