“Κόλλησε”… Βασιλακόπουλο ο Λιόλιος! Περίεργες δηλώσεις για την αδειοδότηση: “Δεν ισχύει η παράταση”!

Παρά το γεγονός ότι οι ΚΑΕ του ΕΣΑΚΕ, που διοργανώνει την Basket League, αποφάσισαν να δώσουν παράταση σε Αρη, ΑΕΚ, Λάρισα και Απόλλωνα έως τις 30/6 για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες με τους φακέλους τους, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος φαίνεται ότι “κόλλησε”… Βασικαλόπουλο!

Δεν εξηγείται αλλιώς η τοποθέτησή του για την αδειοδότηση. Όπως είπε με βαρύγδουπο ύφος αυτή η απόφαση δεν ισχύει και πως είναι σε ισχύ το «κόψιμο» των τεσσάρων ΚΑΕ από την Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ!!!

Ελληνική πατέντα: επιμένει στο “κόψιμο” των τεσσάρων ομάδων αλλά σε αυτές δίνει προτεραιότητα για wild cards! Σχέσεις… υποτέλειας δηλαδή και εξάρτησης;

Ο ΕΣΑΚΕ καλείται να απαντήσει στην περίεργη αυτή παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΚ, την ώρα πάντως που η ΚΑΕ Άρης συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό της παρά τις μεγάλες δυσκολίες, όπως ενημερώσαμε νωρίτερα σε άλλο ρεπορτάζ.

Όσα είπε ο Λιόλιος αναλυτικά:

«Να υπάρχει Δ.Σ που ήμασταν μέσα, την Πέμπτη, και να αποφασίζουν ότι δεν περνάει κανείς, Οι δημοσιογράφοι έβαλαν ότι δεν ισχύει ο κανονισμός. Την Πέμπτη τους έκοψαν όλους. Τι αποφάσισε το Δ.Σ μέσα από την διαδικασία; Να κοπούν όλοι. Μηδέν ομάδες να πάρουν άδεια. Και ξαφνικά το συνειδητοποίησαν και συμφώνησαν να περάσουν οι οχτώ. Συνειδητοποίησαν ότι οι 8 φάκελοι είναι πλήρεις και οι 4 δεν είναι. Η ΑΕΚ έχει κοπεί από την επιτροπή.

Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα, μέχρι 15 του μηνός. Το Δ.Σ πήρε παρανόμως την απόφαση να πάρει παράταση 15 μέρες. Γιατί να μην το κάνουμε 30 μέρες, 2 μήνες ή 5 μήνες; Παράνομα. Εγώ σε αυτή την απόφαση έχω βάλει την υπογραφή μου. Την υπογραφή μου δεν την παίρνω. Ό,τι λέει ο νόμος. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Δεν υπάρχει πλέον ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Υπάρχει περιθώριο δύο ημερών να πάει στην δευτεροβάθμια. Που λήγει σήμερα το βράδυ. Να πάει εκεί. Να πει ότι “είχα πλήρη φάκελο, αλλά αυτοί που μας έχουν βάλει στο μάτι μας έκοψαν. Είναι άδικο”. Να πάνε στην δευτεροβάθμια, Αλλά να ισχύει ο νόμος. Έστω για μία φορά. Αυτό θα ισχύει για όλους, όχι μόνο σε μένα. Για όλους. Μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δικαίωμα να πάνε στην δευτεροβάθμια. Από αύριο το πρωί καλώ τον ΕΣΑΚΕ ως ΕΟΚ να πάμε στην λογική της wild card. Εγώ αύριο στέλνω ποιες ομάδες δικαιούνται να πάνε στην ΕΕΑ. Είναι αυτές οι 8 ομάδες και οι δύο που ανέβηκαν», είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Και συνέχισε: «Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται την ΑΕΚ, γιατί είναι ένας κόσμος ολόκληρος και την θέλουμε μαζί μας. Αλλά σε ενα θέμα νόμιμο
Θέλουμε τον Άρη της καρδιάς μας, που όλη η Ελλάδα ξενυχτούσε για χάρη του τις Πέμπτες. Μπράβο στον Άρη που έχει κάνει την προσπάθειά του. Ο Άρης θα έχει την βοήθειά μας. Όπως και η ΑΕΚ. Νόμιμα όμως, όχι παράνομα.
Θέλουμε τον Απόλλωνα, που είναι ιστορική επαρχιακή ομάδα και μάλιστα της πόλης μου. Να αποδείξει όμως και ο Απόλλωνας ότι το θέλει. Να παρουσιάσει τα στοιχεία όμως.

Θέλουμε την Λάρισα, που είναι η έκπληξη της χρονιάς και μπράβο της. Τις θέλουμε αυτές τις ομάδες, αλλά μέσα από νομιμότητα. Η εισήγηση της ΕΟΚ είναι αυτές οι 4 ομάδες να είναι σε προτεραιότητα για wild card, αλλά με διαφάνεια. Να φαίνεται ότι μπορούν να διακανονίσουν τα χρέη και να μας αποδείξουν ότι μπορούν να έχουν το ελάχιστο μπάτζετ. Όχι “θα βρω”.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη καταθέτουν φάκελο και αν δεν έχεις τα λεφτά που δηλώνεις, δεν συμμετέχεις. Μία από τις ομάδες από τις οχτώ που έχουν εγκριθεί – υπό έλεγχο – τι σημαίνει αυτό; Θα το δω κι εγώ. Τι σημαίνει αυτό; Θα μιλήσω με την ΕΕΑ, θα το δούμε. Θέλουμε διαφάνεια στα πάντα. Εγώ ελπίζω να δεχθεί την εισήγησή μου αυτές οι τέσσερις ομάδες για wild card. Αρκεί να αποδείξουν αυτά που λένε. Διαφάνεια παντού. Εγώ δεν έχω μυστικά.Να μου δείξουν όμως αυτά που λένε, γιατί μετά θα κριθεί η ΕΟΚ για την wild card. Μέχρι τώρα ήμασταν παρατήρητές. Μετά όμως θα είμαστε συμμέτοχοι. Εμείς τις θέλουμε τις ομάδες. Πρέπιε να καταλάβουν όμως και οι διοικήσεις των ομάδων, ότι έχουν ευθύνη».

To Top