Κόντης: «Η δυναμική του Άρη δικαιολογεί τον ντόρο»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για τη συνέχεια του Άρη στο πρωτάθλημα, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Κόντης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή.

Αρχικά μίλησε για την κακή εκκίνηση της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αρης δεν είναι ομάδα από αυτές που αρκούνται στην ισοπαλία. Σε ένα βαθμό θα μπορούσε να είναι υπερβολικός ο ντόρος που έχει γίνει. Αν όμως αναλογιστεί κανείς τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος, την δυναμική που εκφράζει ο Άρης δεν είναι υπερβολικός» είπε μιλώντας στον«ΝονaΣΠΟΡ FM 94,6» για να υπογραμμίσει: «Παίξαμε με τρεις αντιπάλους που θεωρούνται μικρομεσαίοι και το χειρότερο η εικόνα μας ήταν απογοητευτική. Θέλω να δώσω κάποια ελαφρυντικά που βέβαια δεν είναι συγχωροχάρτι για τους παίκτες. Είμαστε στον τέταρτο μήνα προετοιμασίας. Υπάρχει αβεβαιότητα παίζουμε δεν παίζουμε. Έχουμε δώσει μόνο τρία παιχνίδια. Κάναμε προετοιμασία με την προοπτική ότι με την αποβολή του Βόλου θα παίζαμε στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει ρυθμός. Παίζουμε μία φορά το μήνα. Όλα αυτά συμβάλλουν. Πιστεύω ότι με τη διακοπή δίνεται η ευκαιρία στο τεχνικό τιμ και στους παίκτες να δουλέψουν. Ελπίζω να εμφανιστεί διαφορετικός».
Όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας, τον Σάκη Τσιώλη, σχολίασε: «Πιστεύω ότι το να αλλάζεις προπονητές ειδικά έτσι εύκολα και προπονητές που έχουν να δώσουν πράγματα, είναι λάθος μεγάλο. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει μαγικό ραβδάκι; Από τη διοίκηση μέχρι παίκτες πρέπει όλοι να αναλογιστούν ότι δεν έχει γίνει καλά. Πιστεύω ότι περισσότερο το θέμα είναι ψυχολογικό και συγκέντρωσης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Μετά από τόσα χρόνια και συζητήσεις έχω καταλήξει ότι δεν είναι η τακτική, αλλά το να είσαι οξυδερκής, να βλέπεις που πονάει η ομάδα και να κάνεις καλή διαχείριση του υλικού σου. Να έχεις ευχαριστημένους και αυτούς που παίζουν και αυτούς που δεν παίζουν».
Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξωγηπεδική ζωή των παικτών: «Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες κορυφής, όχι μόνο για τον Άρη. Ο ποδοσφαιριστής είναι ένα παιδί δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πρέπει όμως να καταλάβει ότι έχει υποχρεώσεις, πρέπει να σέβεται τα χρήματα που παίρνει. Όταν βλέπουν οι οπαδοί κάποιον παίκτη έξω τους εκνευρίζει. Δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα πέραν ενός ίσος δύο περιπτώσεων που νομίζω ότι έχουν καταλάβει».
Τέλος, για το επίπεδο τη φετινής Σούπερ Λίγκα, ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων», τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι πεσμένο σε ποιότητα. Βλέπουμε ότι οι ομάδες δεν παίζουν καλό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Και από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές ποιότητας εκλείπουν. Για να μην πιάσω τα άλλα θέματα».

To Top