Κόντρα στη Basket League για τα τηλεοπτικά, με τον Ολυμπιακό να πορεύεται μόνος του

Νωρίτερα ξεκίνησε η κόντρα των ομάδων της Basket League. Θέμα; Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πορευτεί μόνος του, μη λογαριάζοντας τις υπόλοιπες 12 ομάδες και πλέον άνοιξε… πόλεμος!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να συμφωνήσει με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων τους στη Basket League, αφήνοντας εντελώς εκτός «κάδρου» την ήδη υπάρχουσα συμφωνία των υπόλοιπων 12 ομάδων του πρωταθλήματος με την ΕΡΤ, σε ένα είδος κεντρικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ορισμένες ΚΑΕ ψιθυρίζουν ότι οι Πειραιώτες λειτουργούν εκδικητικά για το 13-1, ψάχνουν τρόπο αντίδρασης για να μην προχωρήσει το deal του Ολυμπιακού με τη Nova. Στο τραπέζι έχει πέσει η ενεργοποίηση του καταστατικού αρχής, που από πέρσι προβλέπει την υποχρέωση όλων των ομάδων να σεβαστούν την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, ώστε να μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Η αυριανή (17/9) Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ίσως προκαλέσει… ντόμινο, αρκεί μία από τις ΚΑΕ να φέρει το θέμα προς συζήτηση και άλλες 4 να αποφασίσουν πως υφίσταται λόγος ανάλυσης. Οι πέντε σύλλογοι αρκούν για να έρθει το ζήτημα προς συζήτηση, ενώ το καταστατικό αρχής θα ενεργοποιηθεί με την ψήφο του 75% των ΚΑΕ.

Ποια είναι η στάση του Ολυμπιακού σε όλο αυτό; «Δεν ήμασταν παρόντες, δεν είχαμε ερωτηθεί, δεν δεσμευόμαστε από κάτι», υποστήριξαν άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά, που, όπως λέγεται, θα λάβει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ ανά σεζόν σε ορίζοντα τριετίας από τη Nova.

Για την ιστορία, η ΕΡΤ είχε υπολογίσει ένα ποσό κοντά στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τον Ολυμπιακό στη σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες, ενώ στη συνέχεια, με βάση την αρχική πρόβλεψη του κρατικού καναλιού, τα ποσά επιμερίζονται με «οδηγό» την τελική κατάταξη.

Ενδεχόμενη απουσία του Ολυμπιακού από την κεντρική διαχείριση επηρεάζει άμεσα το level και τον χρονικό ορίζοντα της συμφωνίας των 12 με την ΕΡΤ και φυσικά μπορεί να «χαμηλώσει» τα ποσά για όλες τις ομάδες.

To Top