Κύμα αντιδράσεων για το Κατάρ: Ζητούν να μην πάρουν μέρος στο Μουντιάλ!

Ορατό το ενδεχόμενο απόσυρσης της Νορβηγίας απ’ τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω των 6.500 θανάτων εργατών που δούλευαν για τα γήπεδα στο Κατάρ!

Η είδηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Guardian» πριν κάποιες μέρες, σόκαρε όλο τον πλανήτη! Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, τουλάχιστον 6.500 μετανάστες που εργάζονταν για την ανέγερση των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, έχασαν τη ζωή τους λόγω της έλλειψης απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Δεν είναι λίγες οι χώρες που ζητούν απ’ τις Ομοσπονδίες τους να αντιδράσουν προς την FIFA για το συγκεκριμένο γεγονός. Απαιτώντας μέχρι και αλλαγή στη χώρα τέλεσης του Μουντιάλ! Κάτι που δε φαντάζει πιθανό.

Ίσως, όμως, να ξεσπάσει ένα κύμα ξεχωριστών αντιδράσεων απ’ την κάθε χώρα ξεχωριστά. Όπως για παράδειγμα στη Νορβηγία. Εκεί λοιπόν, τρεις ομάδες πρότειναν και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, να αποσυρθεί η Εθνική τους από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο λόγος για τις Τρόμσο, Στρόμγκοντσετ και Βίκινγκ! Αυτά τα κλαμπ πιέζουν την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λάβει απόφαση απόσυρσης της Εθνικής Νορβηγίας. Βέβαια, υπάρχουν και διαφωνούντες σε αυτή την προοπτική, όπως η Ρόζενμποργκ που προτίθεται να ασκήσει βέτο.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, κάτι που αποδεικνύεται απ’ το γεγονός πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νορβηγίας, κάλεσε σε έκτακτο συμβούλιο στις 14 Μαρτίου. Εκεί θα συζητηθεί η πρόταση των τριών ομάδων και θα υπάρξει και απόφαση για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι!

Ασφαλώς δεν είναι μια απλή απόφαση καθώς θα προκύψουν συνέπειες για τη Νορβηγία, από UEFA και FIFA. Η Σκανδιναβική χώρα έχει κληρωθεί στον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, μαζί με Ολλανδία, Τουρκια, Μαυροβούνιο, Λετονία, Γιβραλτάρ.

Οι Νορβηγοί, βέβαια, φημίζονται πως δεν λαμβάνουν τόσο υπόψη τους φόβους για τιμωρίες. Όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παιχνίδι τους με τη Ρουμανία για το Nations League, όταν και πήραν πρωτοβουλία να μην ταξιδέψει και να μην αγωνιστεί η ομάδα τους λόγω κρούσματος κορονοϊού!

To Top