Κύπελλο βόλεϊ: Απέναντι στην ΑΕΚ ο Άρης στη φάση των «12»

Η ΑΕΚ θα είναι η αντίπαλος του Άρη στην Α’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών, μετά την κλήρωση που έγινε την Παρασκευή 26/3 στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Οι αγώνες είναι διπλοί και την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες. Αν οι δύο ομάδες πετύχουν από μία νίκη, η πρόκριση θα κριθεί σε ειδική βαθμολογία η οποία θα προκύψει από τα σετ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ΑΕΚ, στις 31 Μαρτίου.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Π.Σ. Αίας
Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ.Π. Θέτις
Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Α.Ο. Θήρας
Α.Ε.Κ. – Α.Σ. ΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν. Αμαζόνες

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι δώδεκα ομάδες θα  αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) με γηπεδούχο του πρώτου αγώνα την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Στην επόμενη φάση προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες, ενώ στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και 0 βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα  θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set).

Προημιτελική Φάση:

Από τις έξι (6) ομάδες που προκρίθηκαν, με κλήρωση θα προκριθούν, χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση, δύο (2) ομάδες στην Ημιτελική Φάση και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα χωριστούν  σε  δύο  ζευγάρια  με  κλήρωση  και  θα  δώσουν  έναν  αγώνα,  με  γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην επόμενη φάση (Ημιτελικά).

Ημιτελική Φάση:

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν, θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Τελική Φάση.

Τελική Φάση:

Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν, θα δώσουν έναν αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος. Με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. ο αγώνας θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο και θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες έγκαιρα.

To Top