Κύπελλο Ελλάδας: Σήμερα η κλήρωση, στο β΄ γκρουπ δυναμικότητας ο Άρης

Μετά την ολοκλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας διαμορφώθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων, που θα γίνει σήμερα στις 12.00.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι όμιλοι θα είναι 8 και ο καθένας θα αποτελείται από 4 ομάδες, με τον συνολικό αριθμό των ομάδων να φτάνει τις 32.  Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 25-27 Σεπτεβρίου, η δεύτερη στις 30-31 Οκτωβρίου και η τρίτης στις 4-6 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μονούς αγώνες.

Τα γκρουπ δυναμικότητας θα διαμορφωθούν ως εξής: οι 8 πρώτες ομάδες της περσινής Super League θα αποτελέσουν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Το δεύτερο θα απαρτίζουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 9η μέχρι τη 14η θέση της Super League, καθώς και οι δύο ομάδες που κέρδισαν την άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία.

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας θα είναι η Κέρκυρα, που υποβιβάστηκε από τη Super League και οι ομάδες που μετείχαν και πέρυσι στη Football League, από εκείνες που έχουν περάσει στους ομίλους φυσικά.

Στο τέραρτο γκρουπ θα είναι οι νεοφώτιστες ομάδες της Football League και οι ομάδες που προέρχονται από τη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά: 1o ΓΚΡΟΥΠ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναιτωλικός.

2ο ΓΚΡΟΥΠ: ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Άρης

3ο ΓΚΟΥΠ: Κέρκυρα, Παναχαϊκή, ΑΟΧ Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Ηρακλής

4ο ΓΚΡΟΥΠ: Ηρόδοτος, Βόλος, Αήττητος Σπάτων, Νίκη Βόλου, Άρης Αβάτου, ΟΦ Ιεράπετρας, Απόλλων Παραλιμνίου, Θύελλα Καμαρίου

Δείτε το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

«Πέντε ομάδες της Γ’ Εθνικής αξιοποίησαν την ευκαιρία να αγωνιστούν τουλάχιστον στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (φάση ομίλων), χάρη στο νέο σύστημα της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν πλέον οι Κυπελλούχοι/Φιναλίστ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Την «αγωνιστική επιβίωση» από την 3η φάση της διοργάνωσης στην αμέσως επόμενη κέρδισαν η Νίκη Βόλου (απέκλεισε την Δόξα Δράμας), ο Άρης Αβάτου (τον Πλατανιά), η Ιεράπετρα (την ΑΕ Καραϊσκάκης), ο Απόλλων Παραλιμνίου (τον Αιγινιακό) και η Θύελλα Καμαρίου (την Σπάρτη).

Εκτός των πέντε προαναφερόμενων σωματείων, στην κληρωτίδα για την ανάδειξη των ομίλων της 4ης φάσης θα συμπεριληφθούν επιπλέον οι 16 ομάδων της Super League και οι ομάδες της Football League που προκρίθηκαν από την 3η φάση, δηλαδή ο Ηρόδοτος, ο Βόλος, ο Εργοτέλης, ο Ηρακλής, ο Αήττητος Σπάτων, η Κασσιόπη, ο Απόλλων Λάρισας, ο Απόλλων Καλαμαριάς, η Παναχαϊκή, ο Κισσαμικός και τα Τρίκαλα.

Σύστημα διεξαγωγής 4ης φάσης

Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και έναν (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και έναν (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 – 4Χ3
2η Αγωνιστική: 3Χ1 – 2Χ4
3η Αγωνιστική: 3Χ2 – 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.
Προκρίνονται στην 5η Φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Διαδικασία κλήρωσης της 4ης Φάσης

Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τρίτη κληρωτίδα από τις δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση, θα τοποθετηθούν οι οχτώ (8) πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1η θέση».

To Top