Λαπόρτα σε Μέσι: «Θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε να μείνεις στην Μπαρτσελόνα» (video)

Ο Ζοάν Λαπόρτα απευθύνθηκε προσωπικά στον Λιονέλ Μέσι κατά την τελετή παραλαβής της προεδρίας της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Με τον Αργεντινό σούπερ σταρ στην κερκίδα, ο νέος ισχυρός άνδρας του κλαμπ επανέλαβε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τον κρατήσει στην ομάδα.

«Αν είχαμε ένα γεμάτο γήπεδο, δεν θα έφευγες και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Η πανδημία μάς έχει πληγώσει, αλλά θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία. Συγχώρεσέ με που απευθύνομαι σε σένα τώρα, αλλά ξέρεις πόσο πολύ σε αγαπώ και πόσο σε αγαπώ ο σύλλογος», τόνισε από το βήμα.

Παράλληλα εξέφρασε ανοιχτά την εμπιστοσύνη του στον Ρόναλντ Κούμαν. «Ρόναλντ, έχεις την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Η ομάδα έχει βελτιωθεί και προσπαθούμε να κατακτήσουμε τίτλους ξανά. Αν διορθώσουμε τα οικονομικά μας, θα είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί και στο Champions League. Μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για όλα μας τα τμήματα. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι για τις ομάδες μας», ανέφερε.

Μιλώντας για την εκλογή του είπε: «Μόνο ο Θεός ξέρει τι χρειάστηκε για να φτάσουμε εδώ. Βρίσκομαι ανάμεσά σας με ταπεινότητα, θάρρος, χωρίς καταστροφολογία και με αισιοδοξία για το μέλλον. Η Μπαρτσελόνα είναι μια μεγάλη οικογένεια και η παρουσία των αντιπάλων μου στις εκλογές, Βίκτορ Φοντ και Τόνι Φρέισα, σήμερα εδώ το αποδεικνύει. Θα συνεχίσουμε τη βαριά κληρονομιά του συλλόγου. Ξέρουμε πως δεν υπάρχουν 100 μέρες χάριτος».

Όσο για τα οικονομικά προβλήματα (χρέος άνω του 1 δισ. ευρώ), είπε: «Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου έχει προκαλέσει ανησυχία και προτεραιότητά μας είναι να γίνουμε ξανά αυτάρκεις, με ένα ριζικό πλάνο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και μια ομάδα επαγγελματιών που είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Δεν μας φοβίζει, αλλά θα πάρουμε γενναίες αποφάσεις αν χρειαστεί, ακόμη κι αν δεν έχουν ληφθεί ποτέ τέτοιες. Ο ιδρυτής μας πήγαινε πόρτα-πόρτα για να σώσει την ομάδα. Τώρα κι εμείς πρέπει να σηκώσουμε το μανίκια και να ψάξουμε χορηγούς».

Τέλος, επανέλαβε πόσο σημαντική είναι για την Μπαρτσελόνα η ανάδειξη παικτών από την ακαδημία της. «Η Masia είναι πυλώνας του συλλόγου. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ανθρώπους και παίκτες, όπως ο Μορίμπα. Οι καρδιές μας χτυπούν κάτω από αυτό το έμβλημα».

To Top