ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λεκάκης: «Δύσκολος μήνας για την Θεσσαλονίκη-Ο Άρης να συνεχίζει να… τηρεί αποστάσεις ως πρώτος!»

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στην κατάσταση της πόλης, αλλά και στην αγάπη του, τον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη ανέφερε:

Το δημοτικό συμβούλιο τελείωσε στις 4:00 τα ξημερώματα. Δεν υπήρχε αυτοκίνητο σε όλη την πόλη. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο.

Είναι δυστυχώς από την άλλη οι εικόνες ντροπής που σε κέντρα διασκέδασης της πόλης μας ήταν ο ένας πάνω στον άλλον πετώντας πυροτεχνήματα. Δεν τιμούν κανέναν αυτές οι εικόνες. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις για την οικονομία και την υγεία.

Χάσαμε την ΔΕΘ, κινδυνεύουμε να χάσουμε και τα Χριστούγεννα.

Για το ότι πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως αυτό των λεωφορείων:

Δεν το συζητάμε, όλα αυτά μπαίνουν στην μεγάλη εικόνα. Δεν έχουμε λεωφορεία για να πάει ο κόσμος στην δουλειά του. Έχουμε θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν. Υπάρχει και μια πρωτοβουλία από τον δήμο Θεσσαλονίκης και να τα κάνουμε δώρο στον ΟΑΣΘ. Ακόμη και για αυτό ακούσαμε «γιατί το κάνετε».

Τα δέκα χρόνια που είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις για τον ΟΑΣΘ και το μετρό. Πρώτη φορά φέτος έγινε μια δράση.

Για τις αποφάσεις που παίρνονται πέρα από την πανδημία:

Τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν για ακόμη 12%. Έχει δεσμευτεί ο δήμαρχος ότι στο τέλος της θητείας του μειωθούν συνολικά στο 50%.

Για τον μήνα που έρχεται:

Είναι δύσκολος μήνας για την εστίαση και την νεολαία. Πλήττεται ο κλάδος της εστίασης. Όπως και ο αθλητισμός έχει πληγωθεί ανεπανόρθωτα. Εμείς πήραμε την απόφαση να κλείσουμε όλα τα αθλήματα, τα γυμναστήρια και τα κολυμβητήρια.

Έχει πληγωθεί ο φίλαθλος κόσμος. Είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα, στην οποία ο μεγάλος στόχος είναι να μην γίνει αυτή η κανονικότητα.

Ενώ συνέχισε:

Είναι πολύ κρίσιμος μήνας για την πόλη μας. Είναι πολύ κρίσιμο το πως θα λειτουργήσουν τα πράγματα. Όλοι φυσικά είμαστε εν αναμονή των μέτρων που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Για τα γήπεδα:

Θα μείνουν όλα τα ερασιτεχνικά γήπεδα κλειστά. Μόνο τα επαγγελματικά θα λειτουργούν.

Για τα τεστ που έγιναν στην παραλία:

Το ποσοστό των τεστ που βγήκαν θετικά μας δίνει μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Και υπάρχει χώρος στην βίλα Πετρίδη όπου μπορεί να κάνει μοριακό τεστ.

Για τον Άρη:

Να συνεχίσουμε να διατηρούμε… αποστάσεις ασφαλείας στον βαθμολογικό πίνακα. Ευχή όλων μας είναι να πάρουμε και το πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη.

Ενώ συνέχισε:

Μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε από την ομάδα και τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει. Από το κέντρο και μπροστά η ομάδα μας είναι η πιο ποιοτική στο πρωτάθλημα. Από την μέση και πίσω με τον Άκη Μάντζιο θα είμαστε πολύ καλύτεροι.

To Top