Λιόλιος: «Ζούμε μια ανωμαλία στο ελληνικό μπάσκετ, έχουμε ευθύνη όλοι»

Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πατρών Βαγγέλης Λιόλιος ήταν έντονα φορτισμένος μιλώντας στην ΕΡΤ στο ημίχρονο του αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Για την σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ στην κάμερα της ΕΡΤ: «Έχουμε κάνει πολλά συμβούλια. Εδώ και ένα μήνα δεν παίζουμε μπάσκετ. Έχουμε γίνει πρωταγωνιστές εμείς και τα δικαστήρια. Αυτό είναι ζημία για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν πρέπει να κουβεντιάσουμε άλλο γι αυτά τα θέματα. Δεσμευτήκαμε όλες οι ομάδες πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι καινούργιο με νέους κανόνες και νέες προοπτικές. Σίγουρα και ο Ολυμπιακός αυτό θέλει. Από αυτόν ξεκίνησε όλη η διαδικασία. Όταν περάσουν οι μέρες θα καταλάβουμε πως οι μέρες θα είναι καλύτερες».

Για το ποιος έχει ευθύνη για την κατάσταση: «Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης σε όσα γίνονται. Φταίμε και οι 14 ομάδες. Όλοι είμαστε υπόλογοι. Είμαστε υπόλογοι στην κατάντια που έχει φτάσει στο ελληνικό μπάσκετ και πρέπει να φερθούμε ως ηγέτες και όχι ως διαχειριστές εξουσίας».

Για το ενδεχόμενο να δικαιώσει το ΑΣΕΑΔ τον Ολυμπιακό: «Αν δικαιώσει το ΑΣΕΑΔ τον Ολυμπιακό, αν κατέβει ή δεν κατέβει κλπ. Να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως τελειώσει. Δεν έχει καμία σημασία ποιος θα πάρει πρωτάθλημα και ποιος θα πάει Ευρώπη. Σημασία έχει να γιατρέψουμε τις πληγές μας για το νέο πρωτάθλημα».

Για την αναδιάρθρωση: «Αν θέλετε τη γνώμη μου, το νέο πρωτάθλημα δεν πρέπει να μας βρει .Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας το τι θα γίνει. Προσπαθήσαμε όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το ελληνικό μπάσκετ. Αν ρωτάτε εμένα, πριν ένα χρόνο είχα πει για 12 ομάδες. Όλα όσα συμβαίνουν είναι μια ανωμαλία. Ζούμε σε μη φυσιολογικές καταστάσεις. Το καλοκαίρι πρέπει να τα γιατρέψουμε όλα. Εγώ θα σεβαστώ την άποψη της πλειοψηφίας που λέει για 16 ομάδες. Εγώ θα έλεγα 12 ομάδες».

Για τις αλλαγές στην διαιτησία: «Αν το θέλουν όλες οι ομάδες θα δούμε. Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο θα πρέπει όλοι να καταλάβουν την αναγκαιότητας της νέας ημέρας. Έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».

To Top