“Μέσα στο μήνα θα μαθευτεί πόσες ομάδες θα πέσουν”

Ο νομικός Βαγγέλης Χατζηϊωάννου επεσήμανε πως ακόμα παραμένει στον αέρα το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Σουπερλίγκ, ενώ τόνισε ότι ο Άρης δύσκολα θα καταφέρει να αλλάξει το καθεστώς των μεταγραφών τον Ιανουάριο, αφού δεν έχει πάρι αδειοδότηση από την UEFA.

Σε δηλώσεις του στον “Αρένα” ο κ. Χατζηϊωάννου τόνισε:

Για το πόσες μεταγραφές μπορεί να κάνει  ο Άρης τον Ιανουάριο: “Ισχύει μια απόφαση της Σούπερ Λίγκ που έχει εγκριθεί από την ΕΠΟ. Για ομάδες όπως ο Άρης που δε κατάφεραν να πάρουν αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ ισχύουν περιορισμοί. Ο Άρης  μπορεί να πάρει έναν ποδοσφαιριστή πάνω τω 24ων ετών και απεριόριστους κάτω των 24ων. Όλοι πρέπει να είναι Έλληνες, δε μπορεί να αποκτηθεί ξένος”.

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα ο Άρης να αντικαταστήσει κάποιον ξένο παίκτη: “Δεν υπάρχει η δυνατότητα  ο Άρης να αντικαταστήσει τους ξένους ποδοσφαιριστές. Για αυτό πρέπει να προσέχει πολύ στις κινήσεις του. Όπως ανέφερα κα πριν είναι μια απόφαση, όχι κάποιος κανονισμός. Ο Άρης ασκεί πιέσεις στη ΕΠΟ να αλλάξει την απόφαση αυτή αλλά πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Υπάρχει ανταγωνισμός στην Σούπερ Λίγκα και δύσκολα θα επιτρέψουν κάποια αλλαγή οι άλλες ομάδες”.

Για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα: “Έχουμε φτάσει Νοέμβριο και δε ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέσουν κατηγορία και πόσες θα ανέβουν. Η εκτίμηση μου είναι πως μέσα στο μήνα θα μαθευτεί αυτό ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Πάντως η λογική λέει πως θα πέσουν τρεις ομάδες καθώς είχε γίνει μια τέτοια  δέσμευση μεταξύ της Σούπερ Λίγκα της ΕΠΟ και της Φουτμπολ Λιγκ. Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει και τίποτα δε μπορούμε να το θεωρούμε δεδομένο”.

To Top