ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήτογλου: Η απόφαση που τον οδήγησε στο NCAA

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου αναφέρθηκε στις εμπειρίες που έχει από το NCAA και γύρισε τον χρόνο πίσω για να σχολιάσει την απόφαση που πήρε να πάει στις ΗΠΑ.

O Έλληνας πάουερ φόργουορντ του Wake Forest μίλησε στην ιστοσελίδα «Athlenda» για όσα βιώνει στις ΗΠΑ και όχι μόνο…

Για τη φετινή σεζόν στο NCAA: «Η φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη γιατί υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις. Αυτό δεν προκαλεί άγχος αλλά ευθύνες. Πρέπει να είσαι πιο αποτελεσματικός και να κάνεις περισσότερα πράγματα στο γήπεδο γιατί αυτό ζητούν οι προπονητές από εσένα».

Για το αν πήρε τη σωστή απόφαση: «Πήρα την απόφαση να έρθω στην Αμερική διότι ήμουν συνειδητοποιημένος, γνωρίζοντας τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Μου δόθηκε μια ευκαιρία να σπουδάσω και να παίζω ταυτόχρονα μπάσκετ στην καλύτερη και πιο δυνατή περιφέρεια του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (σ.σ. Atlantic Coast Conference). Θεώρησα ότι ήταν η σωστή επιλογή για την καριέρα μου. Φυσικά ήταν πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η οικογένεια μου με στήριξε και με βοήθησε να πάρω αυτή την απόφαση».

Για το Wake Forest: «Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και αυτό ήταν ένα στοιχείο που μέτρησε. Με επέλεξε ο κόουτς Τσίλντρες (σ.σ. εκ των συνεργατών του προπονητή του πανεπιστημίου, Ντάνι Μάνινγκ). Μου τηλεφώνησε όταν ήμουν ακόμη στην Ελλάδα και μου εξέφρασε το ενδιαφέρον του Γουέικ Φόρεστ προς το πρόσωπο μου. Μου απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση να ταξιδέψω στην Αμερική για να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. Μου έστελνε e-mail, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για μένα και με τη στάση του αυτή πραγματικά με κέρδισε».

Για τα κομμάτια του παιχνιδιού του που πρέπει να βελτιώσει: «Αδυναμίες έχουν όλοι οι παίκτες. Το μεγάλο μου θέμα ήταν το post παιχνίδι, το οποίο προσπαθώ να βελτιώνω καθημερινά αλλά και η γρήγορη κίνηση των παιδιών. Τα πρώτα βήματα, όπως λέμε στο μπάσκετ είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσω και προσπαθώ να το δουλεύω κάθε μέρα».

Για τον προπονητή του, Ντάνι Μάνινγκ: «Με τον κόουτς Μάνινγκ η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Μου εξηγεί και με συμβουλεύει τι πρέπει να κάνω σε κάποια μίτινγκ που έχουμε. Τι είναι αυτά που πρέπει να προσέχω και μου λέει πως θα πρέπει να τα πηγαίνω καλά και στο πανεπιστήμιο. Ξαφνιάστηκα όταν μου είπε ότι ένας αθλητής θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι και καλός μαθητής. Δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό».

Για τη δυσκολία του να συνδυάζεις σπουδές και μπάσκετ: «Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή των αθλητών που φοιτούν σε σοβαρά κολέγια είναι να συνδυάσουν σπουδές και αθλητισμό. Πρέπει να κάνεις επιπλέον μαθήματα και να διαβάζεις περισσότερο για να αναπληρώσεις τα μαθήματα που έχει χάσεις λόγω των ταξιδιών για τα παιχνίδια της ομάδας. Επίσης συμβαίνει συχνά να επιστρέφεις αργά όταν έχεις κάποιον αγώνα είτε εντός είτε εκτός έδρας. Για παράδειγμα γυρίζεις στο δωμάτιο στις 11 το βράδυ και το επόμενο πρωί στις οκτώ έχεις μάθημα. Σε τέτοιους ρυθμούς έχεις στη διάθεση σου το πολύ μισή ώρα για να ξεκουραστείς, κάτι απίστευτα δύσκολο διότι το απόγευμα υπάρχει προπόνηση. Έτσι κυλά συνήθως μια μέρα μέσα στη σεζόν».

Για τη συμβουλή που θα έδινε σε όσα παιδιά σκέφτονται να κάνουν κάτι αντίστοιχο: «Θα τους έλεγα ότι πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για κάθε περίπτωση είτε σε ότι αφορά το μπάσκετ είτε ακαδημαϊκά».

Για τα όνειρά του: «Το όνειρο μου είναι να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής ανδρών. Πιστεύω πως αυτό βρίσκεται στο μυαλό κάθε παιδιού που έχει παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το πετύχω γιατί αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή».

To Top