Μίτινγκ Λεμεσού: Πέταξε στα 8,26μ. ο Τεντόγλου, πρωτιά για Καραλή, 5ος ο Ρίζος του Άρη

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε σε καλή μέρα στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού και έκανε τέσσερα άλματα στο ίδιο επίπεδο, με το τελευταίο στα 8,26μ. να ξεχωρίζει.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν σε καλή κατάσταση στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού και χωρίς να πιέσει τον εαυτό του έφτασε στα 8,26μ. με την έκτη και τελευταία προσπάθειά του.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης άρχισε με προσπάθεια στα 8,25μ., είχε ακόμα μία στα 8,17μ., μία στα 8,22μ. και δύο άκυρες, μέχρι να καταλήξει στην καλύτερη της ημέρας του.

Νίκη για τον Καραλή στο επί κοντώ
Ο Εμμανουήλ Καραλής “καθάρισε” τη νίκη στο επί κοντώ στα 5,50 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,72μ. για να βελτιώσει το 5,71μ. που σημείωσε πριν λίγες ημέ5ρες στην Πολωνία. Ο αθλητής είχε καλά άλματα κι έδειξε πως σύντομα θα μπορέσει να ανέβει υψηλότερα. Δεύτερος ήταν ο Ρομπέρτ Ρενέρ (Σλοβενία) με 5,30 μ. και τρίτος ο Ιβάν Πάραβατς (Κροατία) με 5,20 μέτρα. “Ήταν ένας καλός αγώνας ο σημερινός. Το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ωστόσο είχα καλά άλματα”, είπε ο Καραλής με το τέλος του αγώνα.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Ρίζος του Άρη ήταν 5ος με 5,00 μ. και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στα 5,20 μέτρα.

Η Τατιάνα Γκούσιν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ύψος με άλμα στα 1,80 μέτρα. Η αθλήτρια δεν κατάφερε στη συνέχεια να υπερβεί τα 1,84 μ. και να επιδιώξει και πάλι άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου πέρασε με την πρώτη τόσο το 1,75 μ., όσο και το 1,80 μέτρα. Νικήτρια ήταν η Ουκρανή Τσουματσένγκο με 1,84 μέτρα.

Ελληνική υπόθεση η δισκοβολία
Ελληνική υπόθεση ήταν το αγώνισμα της σφυροβολίας, με τους Μιχάλη Αναστασάκη, Χρήστο Φραντζεσκάκη και Ιβάν Μενγκλεμπέη να παίρνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν αυτός που είχε την καλύτερη βολή και πήρε την πρώτη θέση με 75,02 μ. επίδοση που έβγαλε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο 28χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε με 71,81 μ., συνέχισε με 74,84 μ., είχε άκυρη την τρίτη βολή, συνέχισε με 74,61 μ., άκυρος στην πέμπτη βολή και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 75,02 μέτρα. Ο Αναστασάκης έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 77,42 μ. και στον αγώνα του στην Κύπρο έδειξε μια σταθερότητα στις μεγάλες βολές.

“Εχω ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Είμαι ικανοποιημένος, ξέρω όμως ότι έχω να βγάλω μεγαλύτερες βολές”, είπε μετά τον αγώνα του ο Αναστασάκης.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης που επανέρχεται μετά από μια περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και πήρε τη δεύτερη θέση με καλύτερη βολή στα 74,02 μ., επίδοση που είναι η καλύτερη του για φέτος. Ο 23χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 71,09 μ., είχε δύο άκυρες, συνέχισε με 73,26 μ., ακολούθησε το 74,02 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 72,28 μέτρα.

“Δεν είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση. Δεν στεναχωριέμαι όμως. Είχα θέματα υγείας τον Φεβρουάριο που με κράτησαν πίσω. Ελπίζω να βελτιωθώ και να έχω βολές πάνω από τα 77 μέτρα στους επόμενους αγώνες”, είπε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ιβάν Μενγκλεμπέη που δείχνει επίσης σταθερότητα. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 73,74 μ. επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση. Ο Μενγκλεμπέη ξεκίνησε με 71,00 μ., συνέχισε με 72,38 μ., ακολούθησε βολή στα 71,28 μ. και 72,23 μ. και στην είχε την βολή στα 73,74 μ. ενώ στην τελευταία του βολή ήταν άκυρος.

To Top