ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαθαίνει πρεμιέρα και πρόγραμμα ο Άρης σήμερα στην Basket League, αγωνία για την EEA

Σήμερα στις 13.00 θα ξεκινήσει η διαδικτυακή κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League για τη νέα σεζόν στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Ο Άρης, όπως και οι υπόλοιπες 12 ομάδες, θα μάθουν το πλήρες πρόγραμμα της νέας σεζόν, με το πρώτο τζάμπολ να έχει οριστεί στις 2 Οκτωβρίου, την στιγμή που οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» συνεχίζουν τον αγώνα τους για την αδειοδότηση της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Από την πρώτη στιγμή της είδησης σχετικά με την απόρριψη της αίτησης της ΚΑΕ Άρης περί θεραπείας-ανάκλησης της από 2/8 απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι επικεφαλής των κιτρινόμαυρων μπήκαν σε κατάσταση… συναγερμού, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών: 5 έως 10, όπως αναφέρει ο νέος αθλητικός νόμος, με τους ανθρώπους της ΚΑΕ να έχουν δρομολογήσει συγκεκριμένες νομικές ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου.

Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα του… μονού αριθμού των ομάδων, άρα κάθε μία ανά αγωνιστική θα έχει ρεπό! Έχει ήδη αποφασιστεί από τη λίγκα στην πρεμιέρα να μην αγωνιστεί ο Ηρακλής λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Αναφέρει σχετικά ο ΕΣΑΚΕ: «Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου για το επαγγελματικό μπάσκετ αρχίζει με την διεξαγωγή των κληρώσεων του 2ου Super Cup και του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Το Super Cup ο θεσμός που δημιούργησε πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο ΕΣΑΚΕ, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο κλειστό «Δημήτριος Τόφαλος», το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων της τελικής βαθμολογίας της Stoiximan Basket League της προηγούμενης σεζόν. Του Πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και των Λαυρίου Megabolt, ΑΕΚ και Προμηθέα.

Το τζάμπολ της Stoiximan Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 θα γίνει, μια εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία των κληρώσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 13:00 στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ θα την παρακολουθήσουν διαδικτυακά. Θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για τις κληρώσεις από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ www.esake.gr

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για να διευκολυνθούν οι υποχρεώσεις του στον προκριματικό γύρο του FIBA Europe Cup, ο Ηρακλής θα έχει ρεπό την πρώτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος».

To Top