Μαντσίνι: “Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή ομάδα”

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβουν τα παιχνίδια με Ελλάδα και Βοσνία στα προκριματικά του Euro 2020 και παράλληλα ξεκαθάρισε πως η Ιταλία προσπαθεί να ακολουθήσει ένα πιο επιθετικό στιλ παιχνιδιού.

Η Ιταλία άρχισε νικηφόρα την πορεία της στην προκριματική φάση του Euro 2020 επικρατώντας εντός έδρας της Φινλανδίας και του Λίχτενσταϊν και τώρα είναι έτοιμη για δύο παιχνίδια με σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αυτά κόντρα στην Ελλάδα στις 8 Ιουνίου και απέναντι στην Βοσνία στις 11 του ίδιου μήνα.

“Αυτή είναι μία σημαντική στιγμή καθώς πρέπει να ανεβάσουμε τη θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη και να προκριθούμε στο Euro 2020. Η Ελλάδα και η Βοσνία είναι οι αντίπαλοι που μπορούν να μας προκαλέσουν τα περισσότερα προβλήματα στον όμιλο.

Θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή ομάδα ενω εξίσου σημαντικό είναι και το παιχνίδι απέναντι στην Βοσνία στο Τορίνο.

Δεν ανησυχώ αλλά θα πρέπει να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι σε ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Θα έλεγα πως η Βοσνία είναι η πιο επικίνδυνη επειδή έχουν μερικούς παίκτες που ξέρουμε πολύ καλά, όπως οι Μίραλεμ Πιάνιτς και Έντιν Τζέκο”, τόνισε ο τεχνικός της “σκουάντρα ατζούρα”, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίζει η ομάδα του.

Έχω επιθετική φιλοφοσία ως προπονητής, όπως έχουν και οι αγγλικές ομάδες. Τα πάντα βέβαια εξαρτώνται από τους παίκτες που έχεις στη διάθεσή σου. Αυτή τη στιγμή είμαι τυχερός που έχω βρει παίκτες με εξαιρετική τεχνική και αυτό μας επέτρεψε να παίξουμε ένα συγκεκριμένο στιλ ποδοσφαίρου.

Τα θετικά της Serie A σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν είναι πως έχουμε πολλούς περισσότερους παίκτες που είναι κατάλληλοι για την εθνική ομάδα. Καταφέραμε να βρούμε γύρω στους 40 παίκτες που μπορούν να είναι πολύ σημαντικοί για την εθνική ομάδα, μεταξύ των οποίων οι 15-20 είναι πολύ νέοι.

Τον τελευταία χρόνο έχουμε δει παίκτες να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν, όπως οι Νικολό Μπαρέλα, Νικολό Τζανιόλο και Μόιζε Κεν, που βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Νομίζω πως αυτή είναι μία καλή περίοδος για τους Ιταλούς νεαρούς παίκτες”.

To Top