ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματίγια: “Αφιερωμένο στον κόσμο και την οικογένειά μου – Υπήρχε μεγάλη πίεση στην ομάδα”

Ο πρωταγωνιστής του σημερινού αγώνα, Χαβιέ Ματίγια, μίλησε στη συνέντευξη τύπου για το γκολ που πέτυχε με το οποίο λύτρωσε τον Άρη στις καθυστερήσεις.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός:

“Ήταν ένα δύσκολο ματς, περίπλοκο, είχαμε και τα άσχημα αποτελέσματα. Δουλέψαμε έντονα αυτή την εβδομάδα και φάνηκε αυτό, είχαμε βαριά πόδια, νιώσαμε στο τέλος την πίεση. Η ομάδα έχει ποιότητα, την πιστεύουμε και με αφετηρία αυτή τη νίκη, να έχουμε το μυαλό μας στα επόμενα ματς. Η νίκη μετράει, δεν ήταν καθόλου εύκολο το ματς για εμάς, βλέπουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία”.

Για το τι σκέφτηκε στη φάση του γκολ: “Κάθε φορά που χτυπάω ένα φάουλ, στοχεύω την αντίπαλη εστία, είτε να την βρει συμπαίκτης μου ή αντίπαλος. Σήμερα δεν την βρήκε κανένας και μπήκε γκολ. Τα συναισθήματα πολύ έντονα, γιατί είχαμε τα προηγούμενα άσχημα αποτελέσματα. Δεν είχαμε ρυθμό, νιώσαμε την πίεση και εμείς και οι οπαδοί και οι οικογένειές μας. Έφυγε ένα μεγάλο βάρος από εμάς με αυτό το γκολ”.

Για το παιχνίδι της ομάδας, για το ο, τι δεν υπήρξε φαντασία στις κινήσεις: “Η αλήθεια είναι πως ο αντίπαλος θα ήταν πολύ συμπαγής και δεν θα άφηνε χώρους, γι αυτό φαινόταν πως παίζαμε συντηρητικά. Δεν θέλαμε να κάνουμε λάθη στις εύκολες πάσες, γιατί το κάναμε στο παρελθόν. Γι αυτό υπήρχε αυτή η αίσθηση. Είχαμε καιρό να παίξουμε, η πίεση υπάρχει στην ομάδα. Έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο και το έχουμε δείξει πως μπορούμε. Δουλεύουμε και θα δουλέψουμε πιο σκληρά για να επιστρέψει το αίσθημα της ευφορίας στην ομάδα”.

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου παρά τη νίκη: “Ημουν στη Μπέτις, οπότε ξέρω τι σημαίνει να υπάρχουν παθιασμένοι οπαδοί. Τους καταλαβαίνω. Όσο μας βοηθάνε, τόσο μπορούμε να παίξουμε καλύτερα κι εμείς. Είμαστε στην ίδια οικογένεια. Εμείς δουλεύουμε και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε, αλλά τους καταλαβαίνω. Ότι κάνουμε το κάνουμε γι αυτούς”.

Για το που θέλει να αφιερώσει το σημερινό γκολ: “Στην οικογένειά μου που πήραμε μαζί την απόφαση να έρθω εδώ. Σε κάθε ευτυχισμένη στιγμή, αυτοί έρχονται στο μυαλό μου. Και στους οπαδούς, που πέρασαν δύσκολα με τα τελευταία ματς αποτελέσματα. Με αφορμή αυτό θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, για να κάνουμε την έδρα μας φρούριο”.

 

To Top