ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ανέτοιμος ο Άρης στην Προύσα, ήττα από την Τόφας (82-65)

Ο Άρης είναι ανέτοιμος. Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό στο φιλικό με την Τόφας στην Προύσα. Ανεξαρτήτως του τελικού 82-65, οι κίτρινοι έδειξαν πως έχουν ακόμα πολλές αδυναμίες και πολλά να διορθώσουν, παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τους βασικούς ψηλούς τους.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα η Τόφας έδειξε στο παρκέ ότι είναι και πιο “γεμάτη” και πιο ποιοτική και πιο έτοιμη ομάδα. Ο Ορχούν Ενέ έδωσε εντολή όλες οι άμυνες να είναι ζον πρες σε όλο το γήπεδο και αυτό αποδιοργάνωσε πλήρως τον Άρη, που ούτως ή άλλως και ελλιπής είναι και ακόμα ψάχνεται.

Οι κίτρινοι δεν έκαναν τίποτα από τα βασικά σωστά μέσα στο γήπεδο. Πέραν από το ότι δεν είχαν συνεργασίες στην επίθεσή τους, είχαν αργές επιστροφές, δεν είχαν καλή επικοινωνία στην άμυνα, δέχθηκαν πολλά εύκολα καλάθια και σε καμία περίπτωση δεν έβαλαν… δύσκολα στην Τόφας, η οποία προηγήθηκε με 14-2 στο 4’ και 24-10 (9’) λίγο πριν το πρώτο δεκάλεπτο κλείσει στο 26-12.

Ο Βον ήταν κακός οργανωτικά, ο Γουίβερ έπαιξε λίγο αλλά φαινόταν ότι είναι εκτός κλίματος αγώνα και ο μόνος που προσπάθησε με προσωπικές ενέργειες να αντιδράσει ήταν ο Γιάννης Αθηναίου.

Οι κίτρινοι μείωσαν σε 29-19 με τρίποντο του Φλιώνη (13’), αλλά ακολούθησε ένα σερί 8-0 για την Τόφας που ξέφυγε με 37-19 (16’) και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 48-24.

Η εικόνα του Άρη άλλαξε κάπως προς το καλύτερο στη τρίτη περίοδο, όχι θεαματικά, αλλά τουλάχιστον οι κίτρινοι έκαναν κάποια πράγματα σωστά μέσα στο γήπεδο. Με την είσοδο του Πουλιανίτη βελτιώθηκε η κυκλοφορία και η άμυνα στην περιφέρεια, ο Μοράντ εκμεταλλεύτηκε φάσεις και έδωσε λύσεις μέσα στην ρακέτα και το 62-32 στο 28’ έγινε 62-39 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου (66-40), χωρίς πάντως να μπορεί κανείς να… χαμογελάσει με όσα έβλεπε στο παρκέ.

Τα τέσσερα τρίποντα του Αθηναίου στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου ήταν ό,τι καλύτερο παρουσίασε ο Άρης χθες στον αγώνα. Οι κίτρινοι έριξαν τη διαφορά στους 15 πόντους (72-57 στο 36’) με ελληνική πεντάδα και έβγαλαν μια αντίδραση, όμως μέχρι εκεί. Η ομάδα χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά…

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 48-24, 66-40, 82-65.

To Top