Μεταξάς: “Ο Άρης προέρχεται από ένα φανταστικό παιχνίδι, θέλουμε και εμείς… γλέντι”

Ο κ. Μεταξάς σε σημερινές δηλώσεις του μίλησε για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, για το ματς με τον Άρη αλλά και για ακόμα την νίκη των κιτρινόμαυρων απέναντι στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα:

Για το αν έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα: «Για να αρχίσουμε και να τελειώσουμε κιόλας με αυτό το θέμα για να μιλήσουμε για τα αγωνιστικά μετά, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα νεότερο για ανακοίνωση. Εγώ μίλησα με τον πρόεδρο, όφειλα να το κάνω, γνωρίζει τις σκέψεις μου και όταν υπάρχει κάτι νεότερο και επίσημο θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Ειλικρινά σας λέω δεν υπάρχει τίποτα για να ανακοινωθεί προς τα έξω».

Για το αν ειπώθηκε κάτι στους παίκτες: «Όχι, το άκουσα από εσάς ότι γράφτηκε, αλλά δεν ισχύει».

Για το αν ουσιαστικά ισχύει η φήμη ότι θέλει να αποχωρήσει: «Ουσιαστικά πάμε τώρα στα αγωνιστικά γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ».

Για το γιατί δεν βγήκε μία ανακοίνωση διάψευσης για όλα αυτά: «Εγώ είπα ό,τι είχα να πω και στέκομαι σε αυτό, γιατί δεν υπάρχει τίποτα νεότερο».

Για τη συζήτηση με τον πρόεδρο και αν θα γινόταν ούτως ή αλλιώς: «Πάντα συζητάμε με τον πρόεδρο, γνωρίζει τις σκέψεις μου, εγώ τις δικές του, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα να ανακοινώσουμε. Όταν υπάρξει θα το μάθετε».

Για το πότε έγινε η συζήτηση με τον πρόεδρο και πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση για το τι θα γίνει: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα νεότερο να ανακοινώσω. Μίλησα και μιλάω συνέχεια με τον πρόεδρο».

Για το παιχνίδι με τον Άρη και τα προβλήματα που υπάρχουν: «Θέλω να κοιτάω τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω με τη σκέψη πως μπορώ να κερδίσω. Για να έχεις μία επιτυχία συμμετέχει όλη η ομάδα και όλο τιμ και όλοι οι παίκτες είτε παίζουν είτε όχι βασικοί. Ειδικά εκείνοι που δεν παίζουν έχουν πολύ σημαντικό ρόλο με τη συμπεριφορά τους, τον χαρακτήρα τους. Απλά στα δύο τελευταία παιχνίδια φάνηκαν οι ελλείψεις. Και δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός και οι τραυματισμοί, ήρθε και η γαστρεντερίτιδα και μείναμε με λίγους παίκτες στον πάγκο. Ο Οικονομόπουλος έπαιξε άρρωστος, ο Καραχάλιος στο ζέσταμα κατάλαβε ότι δεν μπορούσε και λυπάμαι που στο τέλος μας πιάνει αυτό το κακό και δεν μπορούμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Αύριο πάλι δεν θα είμαστε πλήρεις. Ελπίζω να είμαστε όμως λίγο καλύτερα. Είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας. Ο κόσμος που συμμετείχε κι αυτός στην επιτυχία μας τον ευχαριστούμε κι εγώ και οι παίκτες. Μας έκανε πολύ καλό ο κόσμος».

Για το αν θα εισηγηθεί στην έκθεσή του μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ είτε μείνει είτε φύγει από την ομάδα, καθώς φέτος είχε ένα πολύ μικρό ρόστερ: «Το ρόστερ θα αλλάξει υποχρεωτικά, γιατί θα φύγουν κάποιοι παίκτες που το ξέρουμε. Μπορεί να φύγουν κι άλλοι. Νομίζω ότι θα βοηθούσε λίγο παραπάνω βάθος, ώστε να κοιτάς πίσω σου και να λες θα κάνω μία αλλαγή με την ελπίδα να κρατήσουμε το επίπεδο ή να καλυτερέψουμε. Νομίζω ότι θα έκανε καλό στην ομάδα».

Για τις απουσίες που θα έχει η ομάδα αύριο: «Πίρσμαν και Ντομίνγκεθ θα λείπουν. Είναι καλύτερα με το στομάχι τους Καραχάλιος, Εραμούσπε και Περέα, αλλά δεν είναι σίγουρο. Ερωτηματικό έχουμε για τον Λοντίγκιν που είχε σήμερα κάποια συμπτώματα. Δεν είμαστε σίγουροι αν είναι γαστρεντερίτιδα, γιατί υπάρχουν και παρόμοια συμπτώματα με τον κορωνοϊό. Το απόγευμα θα βγουν τα τεστ για να είμαστε σίγουροι. Ο Μορέιρα θα λείπει. Γκαρντάβσκι και Ποζνάνσκι επιστρέφουν για να πούμε και κάτι ευχάριστο, αλλά χωρίς προπόνηση. Και σ’ άλλα παιχνίδια έλειπαν παίκτες, αλλά τουλάχιστον είχαμε μία εβδομάδα να προετοιμάσουμε μία εναλλακτική λύση. Τώρα έτσι όπως ήρθαν τα παιχνίδια χωρίς ενδιάμεσες προπονήσεις, υπάρχει μία δυσκολία παραπάνω. Είναι άλλο πράγμα να ξέρεις ότι δεν θα παίξει ένας παίκτης, αλλά έχω 4 μέρες να προετοιμάσω ένα πλάνο κι άλλο να υπάρχουν απουσίες της τελευταίας στιγμής. Ο Σούλης επέστρεψε σήμερα, έκανε μία χαλαρή προπόνηση και νομίζω ότι θα είναι αύριο. Με βλέπετε έτσι επιφυλακτικό γιατί με τον Παναθηναϊκό κάθε μισή ώρα άλλαζα ενδεκάδα. Έπιανα τους παίκτες και τους έλεγα αν μπορούν να παίξουν σε μία θέση και μετά από μισή ώρα το αλλάζαμε. Ειδικά έναν παίκτη τον άλλαξα 4 φορές θέση».

Κάνοντας έναν απολογισμό, ρωτήθηκε αν τελικά έφτιαξε την ομάδα που είχε στο μυαλό του στην αρχή του πρωταθλήματος, που είχε δηλώσει ότι ήθελε να λέει ο αντίπαλος «καλό θα ήταν να μην είχαμε τώρα τον ΠΑΣ», αλλά και μία ομάδα να κερδίζει όλους τους αντιπάλους: «Ειλικρινά δεν έμεινε κάτι ανεκπλήρωτο. Υπάρχουν τόσο ωραία πράγματα απ’ αυτήν τη χρονιά να πούμε. Σήμερα μίλησα μ’ έναν παίκτη που ήρθε πέρυσι και μου είπε ότι τέτοια αποδυτήρια και τέτοιο κλίμα πρώτη φορά βλέπω. Αυτό όλοι μαζί το καταφέραμε. Και τα παιδιά και το τιμ και οι φροντιστές, ο Πεδιαιδτάκης, ο Καρβέλης, οι φυσιοθεραπευτές.

Είδαμε ομαδικότητα, ήταν το πρώτο που ζήτησα και το είχαμε ως το τέλος. Και τώρα με όλα αυτά τα προβλήματα δεν είδαμε κάποιον να τα παρατάει, να ρίχνει ευθύνες σε άλλους, να βάζει το κεφάλι κάτω ή να λέει «δεν θα τα δώσω σήμερα όλα».  Είδαμε ότι ο Πίρσμαν έπαιζε ακόμα και τραυματίας, ενώ ξέραμε ότι δεν θα είναι εδώ την επόμενη χρονιά. Δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα και δεν τα ζεις κάθε χρόνο.

Το άλλο που καταφέραμε είναι ότι κάποια στιγμή είχε δηλώσει και ο Κάργας ότι του είπε κάποιος παίκτης ότι θα ήταν καλό να μην παίζαμε μ’ εσάς τώρα. Το καταφέραμε κι αυτό.

Σίγουρα θα ήθελα να κερδίζαμε παραπάνω παιχνίδια, αλλά κερδίσαμε παραπάνω ματς απ’ αυτά που πίστευαν οι πιο πολλοί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είναι νωρίς όμως για απολογισμό, γιατί αύριο παίζουμε ένα ακόμα παιχνίδι και θα ήθελα να βγω άλλη μία φορά χαρούμενος από το γήπεδο. Το καλό κλίμα όσο καλό και να είναι στην προετοιμασία, δεν διατηρείται αν δεν κερδίζεις. Θα ήθελα πολύ αυτή τη νίκη για να πάμε στις διακοπές με καλό κλίμα.

Ο Άρης έχει πίσω του ένα  φανταστικό παιχνίδι απ’ αυτά που θυμάσαι και μακάρι κι εμείς να κάνουμε στην έδρα μας ένα τελευταίο γλέντι γι’ αυτήν τη χρονιά».

To Top