ΜΠΑΣΚΕΤ

Με συγχωρείτε, αλλά αυτή η υπέρβαση αξίζει…

Είναι από τις ελάχιστες φορές που θα χρησιμοποιηθεί σε κείμενο πρώτος ενικός, γιατί ότι διαβαστεί παρακάτω είναι προσωπικές σκέψεις και τίποτα άλλο.

Δεν είμαι στην τσέπη του Νίκου Λάσκαρη. Δεν είμαι στο μυαλό του Δημήτρη Πρίφτη. Δεν είμαι ούτε στο μυαλό του Κώστα Παπανικολάου. (Μου) μοιάζει, όμως, το ιδανικότερο σενάριο η επιστροφή του διεθνή φόργουορντ στην ομάδα που γαλουχήθηκε μπασκετικά, πέρα από οποιουσδήποτε συναισθηματισμούς και συνδέσεις με το παρελθόν. Για καθαρά αγωνιστικούς λόγους και πορείας στο άλλο επίπεδο, η οποία έχει ήδη χαραχθεί και τηρείται με ευλάβεια και εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία.

Δεν είμαι στην τσέπη του Νίκου Λάσκαρη για να γνωρίζω αν την συγκεκριμένη περίοδο θέλει να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό στην προσπάθειά του να πείσει τον Παπανικολάου να επιστρέψει στον Άρη τώρα που παράλληλα καλύπτει και υποχρεώσεις του παρελθόντος. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να το κάνει, τότε να είναι βέβαιος ότι αυτή η “επένδυση” θα του αποδώσει άμεσα και τα χρήματα που θα διαθέσει, θα τιμηθούν εντός κι εκτός παρκέ από τον συγκεκριμένο αθλητή.

priftislaskaris

Δεν είμαι στο μυαλό του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος παραμένει σταθερός στην άποψή του ότι δεν χρειάζεται αλλαγή η ομάδα. “Μόνο αν βρεθεί μια εξαιρετική περίπτωση”, είπε τονίσει προσφάτως και μέσω της συνέντευξής του στο PRESSARIS. Ο Παπανικολάου κατά την ταπεινή άποψη του υπογράφοντος ανήκει στην κατηγορία “εξαιρετική περίπτωση”. Είναι 25 ετών, Έλληνας διεθνής, που έχει μάθει να παίζει στο πιο υψηλό επίπεδο, που ξέρει τι εστί Άρης γιατί στο Παλέ “μεγάλωσε” μπασκετικά, που μπορεί να καλύψει άριστα δύο θέσεις.

Δεν είμαι στο μυαλό του Κώστα Παπανικολάου. Είναι πολύ δύσκολο ένας παίκτης αυτού του επιπέδου να πείσει τον εαυτό του να παίξει στο Γιούροκαπ, όταν έχει μάθει να παίζει βασικός σε κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας και να δίνει εδώ και 18 μήνες τον δικό του αγώνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Προφανώς και θα είναι δύσκολο για τον αγωνιστικό εγωισμό του να παίξει σε μια διοργάνωση, ίσως και κατώτερη της αξίας του.

Όλες οι πλευρές καλούνται, λοιπόν, να κάνουν μια υπέρβαση. Για όλες τις πλευρές αυτή η υπέρβαση έχει χαμηλό ρίσκο και υψηλή απόδοση. Ο Νίκος Λάσκαρης με μια τέτοια κίνηση επιβεβαιώνει άμεσα ότι και θέλει και μπορεί να βάλει τον Άρη σε ένα άλλο αγωνιστικό επίπεδο. Όχι ότι δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, πληρώνοντας και οργανώνοντας την ομάδα και την εταιρεία με εξαιρετική συνέπεια, αλλά μια τέτοια κίνηση τον κάνει ακόμα πιο δυνατό, του δίνει στίγμα στην ευρωπαϊκή μπασκετική αγορά.

Ο κόουτς Πρίφτης θα έχει στα χέρια του έναν παίκτη που “μπαίνει και παίζει”, που… νιώθει Άρη, που έχει τα χαρακτηριστικά με τα οποία η ομάδα του μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 18 από τα 25 παιχνίδια της. Είναι μαχητής, είναι καλός αμυντικός, είναι παίκτης ομάδας, έχει ποιότητα, καλύπτει εύκολα δύο θέσεις. Ζητάω συγνώμη από τους Πελεκάνο, Μούρτο και Ζάρα, των παικτών που καλύπτουν ως επί το πλείστον την θέση “3”, αλλά ενδεχόμενη προσθήκη Παπανικολάου σε καμία περίπτωση δεν θα υποβίβαζε την προσφορά τους στην ομάδα.

papanikolaou

Δεν έχω την παραμικρή πληροφόρηση για το αν και ποιες ομάδες ενδιαφέρονται από το ΝΒΑ ή την Ευρώπη για τον Παπανικολάου. Έχω την βεβαιότητα ωστόσο ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη, ούτε καν στον Ολυμπιακό με τον οποίο έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου και κέρδισε δύο Ευρωλίγκες, θα βρει τόσο ιδανικές συνθήκες για την δική του αγωνιστική επανεκκίνηση. Ο Άρης είναι η ομάδα που προσφέρει στον Παπανικολάου χρόνο συμμετοχής, στοιχείο απαραίτητο για να… δράσει ο συγκεκριμένος παίκτης, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει με 5λεπτα ή 10λεπτα ή 15λεπτα. Ομάδα από τις κορυφαίες της Ευρωλίγκας που θα μπορούσε να δώσει τον ρόλο που ο ίδιος θα ήθελε αυτή την εποχή δεν υπάρχει. Οι κίτρινοι βρίσκονται σε ίδια… τροχιά με τον Παπανικολάου, αλλά ένα… κλικ πιο μπροστά, έχουν ήδη ξεκινήσει την επανεκκίνησή τους. Μέχρι και σε αυτό, το κίνητρο δηλαδή, ταιριάζουν… γάντι. Όπως ο παίκτης έχει τα στοιχεία που κολλάνε στον Άρη, έτσι και η ομάδα έχει τα στοιχεία εκείνα που θα αναδείξουν τις δυνατότητες του Παπανικολάου.

Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό, δεν ξέρω καν αν περνάει από το μυαλό διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας ή του Παπανικολάου, αλλά είναι μια υπέρβαση για όλες τις πλευρές που αξίζει να πραγματοποιηθεί…

To Top