Με τουλάχιστον 12.000 θεατές τα ματς του EURO στο Άμστερνταμ, με 13.000 το Μπιλμπάο

Με τουλάχιστον 12.000 θεατές στις εξέδρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις της τελικής φάσης του EURO που θα διεξαχθούν στο Άμστερνταμ, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (KNVB).

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ολλανδική κυβέρνηση και την πόλη του Άμστερνταμ, η KNVB αναφέρει ότι η «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» μπορεί να χρησιμοποιηθεί τον Ιούνιο στο 25% της χωρητικότητάς της ή και περισσότερο, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία. Ο ακριβής αριθμός των φιλάθλων, στους οποίους θα επιτραπεί η είσοδος, θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο από την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία προειδοποίησε σήμερα ότι ένα μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού στις εβδομάδες πριν από τη διοργάνωση μπορεί να μειώσει το νούμερο των θεατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι θεατές θα πρέπει να βρεθούν αρνητικοί στην COVID-19 στο τεστ, στο οποίο θα υποβληθούν λίγο πριν την έναρξη των αγώνων, ενώ θα πρέπει να τηρήσουν το αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας εντός του σταδίου.

Η εθνική Ολλανδίας θα δώσει στο Άμστερνταμ τους τρεις αγώνες της για τη φάση των ομίλων του EURO. Οι «οράνιε» θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του 3ου ομίλου την Ουκρανία (13/6), την Αυστρία (17/6) και τη Βόρεια Μακεδονία (21/6). Στην ολλανδική πρωτεύουσα θα διεξαχθεί και ένας αγώνας για τη φάση των «16» στις 26 Ιουνίου.

Ο δήμος του Μπιλμπάο ενημέρωσε την UEFA ότι είναι έτοιμος να φιλοξενήσει αγώνες του EURO 2020 με το 25% της χωρητικότητας των θεατών του «Σαν Μαμές», εφόσον τα κρούσματα κορονοϊού μειωθούν σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. 

Σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρει ότι η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα υποβάλει εντός της ημέρας τα σχέδιά της για το τουρνουά στην UEFA κι έχει δεσμευθεί σε παρουσία θεατών που θα καλύπτει το 25% της χωρητικότητας του γηπέδου.

Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι περίπου 13.000 φίλαθλοι θα μπορέσουν να βρεθούν στις εξέδρες του «σπιτιού» της Αθλέτικ Μπιλμπάο, εφόσον τα ποσοστά μόλυνσης, η χωρητικότητα των νοσοκομείων και τα επίπεδα πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται κάτω από τις ελάχιστες απαιτήσεις που ορίζουν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η Εθνική Ισπανίας θα δώσει στο -χωρητικότητας 53.000 θεατών- «Σαν Μαμές» και τους τρεις αγώνες της για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι Ίβηρες θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τη Σουηδία (14/6), την Πολωνία (19/6) και τη Σλοβακία (23/6), ενώ στο εν λόγω γήπεδο θα διεξαχθεί και ένας αγώνας για τη φάση των «16».

To Top