Με… φανέλα Αργεντινής και θύμησες Μαραντόνα η Νάπολι διέλυσε (4-0) τη Ρόμα (videos)

Υπό το «βλέμμα» του Ντιέγκο Μαραντόνα, στα χρώματα που φορούσε με την εθνική Αργεντινής, η Νάπολι ισοφάρισε την ευρύτερή της νίκη κόντρα στη Ρόμα και έκανε περήφανο τον Θεό της εκεί ψηλά (4-0).

Την περασμένη Πέμπτη (26/11), οι οπαδοί της έκαναν τη νύχτα μέρα την ώρα που επικρατούσε της Ριέκα για το Europa League. Για να μην κοιμηθούν, να θυμούνται ως το βράδυ τον ήρωά τους, τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που άφησε ορφανή την πόλη από τον ζωντανό της θρύλο. Αυτή τη φορά, οι παίκτες μετέτρεψαν την ομάδα σε εθνική Αργεντινής και σε μια εμφάνιση βγαλμένη από τις καλύτερες μέρες του Pibe De Oro με την Αλμπισελέστε, κατασπάραξαν τη Ρόμα (4-0), τιμώντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο τη μνήμη του.

Ο Λορέντσο Ινσίνιε, ο αρχηγός που κατέθεσε λουλούδια μπροστά στο πανό του Μαραντόνα στην εξέδρα του «Σαν Πάολο», εμπνεύστηκε μια φοβερή εκτέλεση φάουλ από μακρινή και πλάγια απόσταση με την οποία άνοιξε το σκορ στο 31’ κι έσπευσε να το αφιερώσει στον Ντιέγκο, σηκώνοντας τη φανέλα του με το «10». Ήταν το 69ο γκολ του με τους Παρτενοπέι στη Serie A, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη 10αδα των all-time σκόρερ του συλλόγου.

Ο ίδιος ήταν εκείνος που σέρβιρε το 2-0 στον Φαμπιάν Ρουίθ στο 64’, βάζοντας γερές βάσεις για το τρίποντο, για να ακολουθήσει ο απόλυτος θρίαμβος. Ο Ντρίες Μέρτενς, που είχε ζητήσει συγγνώμη αν το όνομά του βρέθηκε ποτέ στην ίδια πρόταση με αυτό του Θεού της μπάλας, απομακρύνθηκε άλλο ένα γκολ μακριά του, γράφοντας το 3-0 στο 81’. Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε ο Πολιτάνο, εκτελώντας τον Μιράντε για το 4-0 στο 86′, σκορ που συνιστά την ευρύτερη νίκη των Ναπολιτάνων επί των Ρωμαίων (4-0 το 1971 και το 1980), με την οποία ανέβηκαν δια περιπάτου στους 17 βαθμούς, από κοινού με Γιουβέντους και Ρόμα στην 4η θέση του Campionato.

To Top