Με 158 ψήφους, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ εξασφάλισε τη «δεδηλωμένη»-Τα «ναι», τα «όχι» και τα απρόοπτα (videos)

Τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών εξασφάλισε το βράδυ του Σαββάτου, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ονομαστική ψηφοφορία επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή, και επί 300 ψηφισάντων, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΝΑΙ», οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΟΧΙ», οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “Νίκη”, και, Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου).

Η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή έκλεισε με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων ανέβηκαν και πάλι στο βήμα της Βουλής για τη δευτερολογία ενώ η αίθουσα «λαχτάρισε» με την ξαφνική αδιαθεσία του γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής.

To Top