ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μητέρα Τόσκο: “Αποδείχθηκε η εγκληματική ενέργεια, όμως το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω” (videos)

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, δηλώσεις έκαναν η μητέρα του Τόσκο και ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το grtimes.gr:

“Η Αλεξάνδρα Μποζατζίσκι είπε χαρακτηριστικά: «Μετά από μια πολύ εξαντλητική διαδικασία» αποδείχτηκε πως ο γιος μου πέθανε λόγω εγκληματικής ενέργειας και όχι ενός τροχαίου ατυχήματος. Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια και όχι για ένα ατύχημα όπως αρχικά είχαν υποστηρίξει κάποιοι. Όμως το παιδί μου δεν γυρνάει πίσω παρά τις καταδίκες».


Για την απόφαση του δικαστηρίου μίλησε και ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Κώστας Παρηγόρης, ο οποίος σημείωσε πως οι πηγές αποτελούν μήνυμα ώστε να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών για την οπαδική βία.

«Το γεγονός ότι το δικαστήριο δέχτηκε ότι η ανθρωποκτονία του Τόσκο διεπράχθη με ενδεχόμενο δόλο είναι μια ηθική δικαίωση για την οικογένεια και για μένα προσωπικά που από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα και ότι ήταν μια εγκληματική ενέργεια. Οι ποινές οι οποίες επιβλήθηκαν μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού στην πρωταίτια του εγκλήματος αυτού ήταν μέσα στα πλαίσια του συνήθους», ανέφερε ο κ. Παρηγόρης.

Και συμπλήρωσε: «Η χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση ήταν νομίζω υπερβολικά επιεικής. Το θέμα των ποινών στους υπόλοιπους είναι ότι είναι αρκετά μεγάλες οι ποινές και είναι ένα μήνυμα για να υπάρξει μια αλλαγή στάσης προς το αυστηρότερο για αυτό που λέμε ακραία οπαδική βία».

To Top