Μοιρασμένες οι ΠΑΕ (8-8) για την αναδιάρθρωση, ανακοίνωσαν 14 ομάδες για την περίοδο 2019-20

Μοιρασμένες οι ΠΑΕ (8-8) για την αναδιάρθρωση της Σούπερ λίγκας! Πάντως ανακοίνωσαν 14 ομάδες για την περίοδο 2019-20. Και επίσημα η ΠΑΕ Άρης στην λίγκα.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να πάμε για πρωτάθλημα 12 ομάδων την σεζόν 2020-21, έπειτα από τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. της Σούπερ λίγκας.

Όπως έχουμε ενημερώσει νωρίτερα η θέση της ΠΑΕ Άρης είναι ξεκάθαρη: οι κιτρινόμαυροι, όπως και άλλες τηλεοπτικά “άστεγες” ομάδες είναι υπέρ του να γίνει πρωτάθλημα με 14 του χρόνου και 12 σε δυο χρόνια με τα τηλεοπτικά που προτείνει ο Βασιλειάδης. (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Την ίδια ώρα, η λίγκα το συζητάει για περαιτέρω μείωση των ομάδων (από τις 14 που θα συμμετάσχουν στη σεζόν 2019-20) καθώς φαίνεται ότι οι μισές ομάδες στο Δ.Σ. εμφανίστηκαν θετικές στην μείωση των ομάδων σε 12 από τη σεζόν 2020-21!

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν δεσμεύεται για αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο επιβεβαίωσε και τυπικά ότι το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 θα γίνει οριστικά με 14!

Για την πιθανή περαιτέρω μείωση των ομάδων, είναι δεδομένο ότι θα ξαναγίνει νέα κουβέντα στο μέλλον, όμως αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο  Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης δεν προτίθεται να υλοποιήσει την δέσμευση του για οικονομική στήριξη των ΠΑΕ μέσω της σύμπραξης ΕΡΤ – NOVA, αν δεν έχει εγγυήσεις για μείωση των ομάδων σε 12.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι όποια απόφαση παρθεί από την Σούπερ λίγκα για αναδιάρθρωση κατηγορίας απαιτείται η ψήφος των 3/4 των ΠΑΕ, δηλαδή η θετική ψήφος των 12 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας και όπως φαίνεται υπάρχει προς το παρόν αδιέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίς υπέρ της μείωσης σε 12 σε δυο χρόνια εκτός από τον Άρη, τάχθηκαν οι ΠΑΕ: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννενα και Ξάνθη.

Σε ότι αφορά το πως θα μείνουν 14 οι ομάδες τη σεζόν 2019-20, η λίγκα προτίθεται να προτείνει να υποβιβαστούν δύο απευθείας (ο 15ος και ο 16ος) και από εκεί και πέρα να παίξουν πλέι-άουτ,  ο 13ος  και 14ος με τον 1ο και τον 2ο της Football League, με έπαθλο δύο θέσεις στην Σούπερ λίγκα!

Με άλλα λόγια; Είναι εφικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ομάδα που θα προβιβαστεί στην μεγάλη κατηγορία! Γι’ αυτό το λόγο η συγκεκριμένη πρόταση είναι εξαιρετικά αμφίβολο να γίνει αποδεκτή από την Football League!

Η επίσημη ανακοίνωση της Σούπερ λίγκας:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League  αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή των νέων Μελών του Συνεταιρισμού, ήτοι των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΟΦΗ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή  16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

To Top