Μονεμβασιώτης: “Άχρηστος ο Βασιλειάδης, μαζί του κάποιοι είχαν καταπιεί την καραμέλα των 12 ομάδων στη Superleague 1”

Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης και πετυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο σίτισης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, επισημαίνει τα οικονομικά προβλήματα που κυριαρχούν στην Σούπερ Λιγκ 2, την ανούσια πρόταση περί ατομικών προπονήσεων και τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν από αυτήν, ενώ καυτηριάζει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 το οποίο διεξάγεται με 14 ομάδες, τις αποφάσεις του πρώην υφυπουργού αθλητισμού.

Μερικά από τα όσα είπε μιλώντας στο Soccerplus.gr:

Αυτήν τη στιγμή νοιώθετε δικαιωμένος από την στάση σας στο θέμα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Ο Απόλλωνας επέλεξε ένα μοναχικό δρόμο και δεν ξέρουμε που είναι ακριβώς η υπόθεση για την οποία μιλάμε, αν είναι στα δικαστήρια ή περιμένουμε κάποιες εξελίξεις.

Ο Απόλλωνας είναι πάντα σε μοναχικό δρόμο, εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι μόνο στα τηλεοπτικά, είναι και σε άλλες θέσεις. Θα δείτε ότι πριν λίγες μέρες ψηφίσαν οι ομάδες 11-1 για να αρχίσουν οι ατομικές προπονήσεις. Ο Απόλλωνας βγήκε και είπε εμείς δεν συμφωνούμε με τις ατομικές προπονήσεις γιατί είναι άχρηστες και δεν έχουμε και τα χρήματα να τις υποστηρίξουμε, οπότε μην κάνετε το λάθος. Το κάνανε το λάθος το υποστηρίξανε και μετά διαπιστώσανε ότι δεν μπορούν να κάνουν όλα εκείνα που απαιτούν τα πρωτόκολλα. Οπότε καταλαβαίνεται ότι ο Απόλλωνας γενικά έχει μια μοναδική διαδρομή. Τώρα για τα τηλεοπτικά που με ρωτήσατε. Εμείς αν μας καλούσε η ΕΡΤ και μας έλεγε ότι θέλει να μας κάνει μια μείωση κανονική, δηλαδή λογική, θα λέγαμε ναι. Η ΕΡΤ όχι μόνο δεν μας κάλεσέ, μας απαξίωσε και προσπαθούσε να μας κάνει έμμεσες προτάσεις χρησιμοποιώντας κάποιους άλλους έμμεσους παράγοντες. Όταν λοιπόν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αποφάσισε να μας αποκλείσει. Μας κατήγγειλε το συμβόλαιο και μας λέει “δε σας δίνω μια”.

Αυτό δεν έχει γίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και δεν ντραπήκανε που δεν βγήκε ούτε ένας να πει “τι είναι αυτό;”. Δεν βγήκε ούτε ένα μέλος της ΕΠΟ, δεν βγήκε ούτε ένα μέλος της Σούπερ Λίγκας (γιατί αυτή τη σύμβαση την κάναμε εμείς όταν παίζαμε στην Σούπερ Λίγκα) και δεν βγήκε ούτε ένας να μας υποστηρίξει από την Σούπερ Λιγκ 2. Άρα καταλαβαίνετε ότι όπως είπα το “μοναχικός δρόμος”, είναι όντως μοναχικός. Αναγκαστήκαμε, μας ανάγκασαν δηλαδή, να πάμε στα δικαστήρια και πήγαμε στα δικαστήρια. Περιμένουμε τώρα σε πέντε χρόνια να δικαιωθούμε.

Ποια είναι η γνώμη σας για το περσινό σχέδιο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που είχε την σφραγίδα της προηγούμενης κυβέρνησης;

Εγώ δεν θα μιλήσω για την προηγούμενη κυβέρνηση, θα μιλήσω για έναν άχρηστο υπουργό. Ο κύριος Βασιλειάδης αποδείχτηκε πολύ κακός υφυπουργός για το ποδόσφαιρο και επικίνδυνος. Αλλά δεν φταίει μόνο ο κύριος Βασιλειάδης. Μαζί με τον Βασιλειάδη ήταν τρεις – τέσσερις κύριοι οι οποίοι είχαν καταπιεί την καραμέλα ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να γίνουν 12 στην Α Εθνική. Αλλά επειδή οι ομάδες στύλωσαν τα πόδια οι 12 ομάδες έγιναν 14. Μια χώρα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό και δυο με τρία εκατομμύρια ξένους, δηλαδή 13 εκατομμύρια κατοίκους δεν μπορεί να έχει πρωτάθλημα των 12 ομάδων. Των 10 και των 12 ομάδων έχει η Αλβανία που έχει 1,5 εκατομμύριο πληθυσμό, έχει η Κύπρος που έχει πολύ μικρό πληθυσμό, δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει τόσες λίγες ομάδες, εκτός και αν κάποιοι ξέρουν ότι θα μικρύνει η Ελλάδα. Επειδή λοιπόν εμείς ξέρουμε ότι η χώρα μας έχει μια ιδιαίτερη προστασία από ψηλά, θεωρούμε ότι η χώρα μας θα έπρεπε να έχει το ελάχιστο 16 με 18 ομάδες.

Αυτή η αύξηση των ομάδων πιστεύεται ότι θα υπάρξει;
Δεν το ξέρω αυτό, δεν μπορώ να το απαντήσω.

Σε αυτά που μου έχετε πει μέχρι τώρα αλλά και στις ανακοινώσεις που έχει βγάλει ο Απόλλωνας για τις προπονήσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες, μπορούμε να βρούμε την απάντηση στο γιατί ενώ στην αρχή ζητούσατε να κάνετε προπονήσεις εν όψει των επερχόμενων αγώνων, τώρα δεν θέλετε;

Ακούστε, βγαίνει ο πρωθυπουργός και εξαγγέλλει και λέει ότι το ποδόσφαιρο θα επανέλθει στο έβδομο στάδιο. Το θυμόσαστε; Μετά από δυο μέρες βγαίνει ο υπουργός και λέει ότι εξετάζουμε πολύ σοβαρά και θα δώσουμε προπονήσεις στην Σούπερ Λιγκ 1. Βγαίνει λοιπόν ο Απόλλωνας και λέει «Κύριοι, θα κάνουμε και εμείς προπονήσεις, διότι αν τερματίσουμε δεύτεροι, θα παίξουμε με ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 μπαράζ. Άρα δεν μπορούμε να υπολειπόμαστε σε προπονήσεις». Αυτή ήταν η ανακοίνωση η δική μας. Μετά από λίγες ημέρες πριν φτάσουν τα πρωτόκολλα, έβγαλε ανακοίνωση ο Απόλλωνας που έλεγε ότι εμείς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τις ατομικές προπονήσεις διότι έχουν μεγάλο κόστος και για το ότι δεν θα τηρηθούν από τις περισσότερες ομάδες της Β Εθνικής λόγω του ότι είναι εξαθλιωμένες οικονομικά και δεν έχει νόημα. Θα περιμένουμε μέχρι να απελευθερωθεί η κανονική προπόνηση και να πούμε, έχει νόημα να κάνουμε ατομικές προπονήσεις; Δεν έχει. Οι περισσότεροι παίκτες της Β Εθνικής είναι για ένα χρόνο και όλοι έχουν σκοπό κάποια στιγμή να αλλάξουν ομάδα. Άρα τι νόημα έχει να πας εσύ να προπονείς ένα παίκτη Μαϊο μήνα, Ιούνιο μήνα, για να κάνει τι; Για να κάνει μεταγραφή; Δεν μπορείς να κάνεις έναν προγραμματισμό, αυτή τη στιγμή δεν ισχύει ότι εμείς μπορούμε να παίξουμε σαν Β Εθνική.

To Top