ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυσαρέσκεια για Μπερτομέου από τις ομάδες της Ευρωλίγκας για τα μειωμένα έσοδα!

Η νέα Euroleague θα έχει υπέρ το δέον αυξημένα έσοδα, όμως η μοιρασιά από το «στρατηγείο» της Βαρκελώνης κάθε άλλο παρά αφήνει ικανοποιημένες τις ομάδες, οι οποίες εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τα ποσοστά που καρπώνονται.

νέα σεζόν θα είναι η πρώτη με τη νέα μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με περισσότερα παιχνίδια και σαφώς αυξημένα έσοδα, λόγω της νέας χορηγίας από την IMG, η οποία και… έπεισε τους «μεγάλους» του ευρωπαϊκού μπάσκετ να παραμείνουν στην Euroleague.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες, τα έσοδα της διοργάνωσης για τη σεζόν 2016/2017 θα είναι αυξημένα κατά 42%, καθώς από τα 20 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, θα φτάσουν τα 28,5 εκατ. ευρώ.

Μέχρις εδώ, όλα καλά, όμως οι ομάδες, ανάμεσά τους φυσικά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια με αποδέκτες τον Τζόρντι Μπερτομέου και τους ιθύνοντες της Euroleague, καθώς παρά την κατακόρυφη αύξηση των εσόδων, η αύξηση στα δικά τους έσοδα αγγίζει μόλις το 17%!

Η αναντιστοιχία του 42% με το 17% ασφαλώς προκαλεί δυσαρέσκεια στους «αιώνιους», αλλά και τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες, καθώς διαφορετικές διαβεβαιώσεις είχαν λάβει για να υπογράψουν τα νέα δεκαετή συμβόλαια και άλλα βλέπουν να ισχύουν επί του πρακτέου…

Πηγή: sdna.gr

 

To Top