ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η FIBA έκανε πράξη την απειλή της! Απέβαλλε 14 χώρες από το Ευρωμπάσκετ 2017!

Η FIBA έκανε πράξη την απειλή της και με επιστολή που έστειλε σε 14  ομοσπονδίες, τις ενημέρωσε ότι αποβάλλονται οι Εθνικές ομάδες από το Ευρωμπάσκετ του 2017! Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα!

Η επιστολή ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον λογαριασμό yugobasket στο twitter και αναφέρει: «Η ομοσπονδία σας έχει χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών που οργανώνονται από τη FIBA, όπως το Eurobasket. Σε περίπτωση που η ομοσπονδία σάς έχει αποδείξει πως τα προαναφερθένται δεν είναι αληθή, καλείται να υποβάλλει την διαφωνία της στην FIBA Europe μέχρι την Τετάρτη, 20 Απριλίου».

Παράλληλα, αναφέρεται: «Ως αντίδραση στις πράξεις της Euroleague, το συμβούλιο της FIBA Europe πήρε την απόφαση -με την παρουσία εκπροσώπων περισσότερων από 20 χρόνια-. Η απόφαση έχει γίνει τελική και αναφέρει:

“Κάθε ομοσπονδία που υποστηρίζει τις παράνομες πρακτικές της Euorleague επιτρέποντας στις ομάδες να υπογράψουν συμφωνία μαζί τους ή συνδέονται άμεσα ή έμμεσα μαζί τους, θα χάνουν αυτομάτως το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εθνικές διοργανώσεις που οργανώνονται από την FIBA Europe».

Ίδια επιστολή έχει φτάσει στα γραφεία της ΕΟΚ, αλλά και στις παρακάτω χώρες: Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία, Λιθουανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Βοσνία, Πολωνία, Ισραήλ…

 

fiba_letter1

fiba_letter2

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Πικ μετέδωσε:

 

To Top