ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο ατάραχος κύριος Κιθ Μπένσον!

Ο Κιθ Μπένσον είναι ένας άνθρωπος που και εύκολα δεν εντυπωσιάζεται και εύκολα δεν απογοητεύεται. Έχει μέσα του ποιότητα, την έδειξε χθες, αλλά παρέμεινε ατάραχος και προσηλωμένος στον στόχο του.

Ο Αμερικανός δεν πέρασε και λίγα όλο αυτό το διάστημα. Βρέθηκε στην Κίνα για να παίξει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, επέστρεψε στην Αμερική, έχασε τη μητέρα του στα 69 της χρόνια, έχασε μια πολύ καλή δουλειά, όταν ο Άρης απέσυρε το ενδιαφέρον του… Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες.

Οι κίτρινοι δεν βρήκαν καλύτερο παίκτη του Μπένσον, βαρέθηκαν να περιμένουν τον Βερεμένκο που… ψάρευε, και στράφηκαν ξανά στον Αμερικανό.

Ο Μπένσον επειδή είναι επαγγελματίας και δεν παίζει απλά για να περνάει η ώρα, ήρθε έτοιμος σωματικά και αγωνιστικά. Έκανε δύο, τρεις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και αυτό ήταν…

Βρισκόταν συνεχώς εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε και στην άμυνα και στην επίθεση. Έκοψε σουτ, αλλοίωσε σουτ, κέρδισε ριμπάουντ, έβαλε το κορμί του μέσα στη μάχη. Επιθετικά ήταν πάντα στη θέση που έπρεπε. Κι ας είχε 2/8 σουτ. Αυτό αλλάζει και θα αλλάξει.

Έβαλε όλες τις βολές που κέρδισε (5/5), έβαλε τρίποντο που δεν ήταν τυχαίο, γιατί το έχει το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και με το καλημέρα έδειξε ότι θα είναι σημείο αναφοράς του Άρη μέσα στη ρακέτα, κυρίως σε τέτοια παιχνίδια, “κανονικά”, διότι το επόμενο που ακολουθεί με τον Κόροιβο δεν θα είναι “κανονικό” λόγω του ιδιαίτερου στιλ μπάσκετ του αντιπάλου.

Μετά τον αγώνα βγήκε από τα αποδυτήρια ατάραχος. Σαν να μη τρέχει τίποτα. Όχι γιατί δεν… νιώθει, αλλά γιατί είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία του και με αυτή θα πορευτεί και στην καριέρα του στον Άρη.

To Top