ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Ήδη πετυχημένη η πορεία μας, αν έρθει και η πρόκριση θα είναι ευχής έργον!”

Για τον Δημήτρη Πρίφτη η πορεία του Άρη στο Γιούροκαπ είναι ήδη πετυχημένη και μια πρόκριση θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση για όσα έχουν δείξει οι κίτρινοι στην φάση των ομίλων.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε για τον αυριανό αγώνα: “Είναι μια σκληρή ομάδα. Διαθέτει έμπειρους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι επικεφαλής στην Αδριατική λίγκα μια κατεξοχήν σκληρή λίγκα με ομάδες που έχουν εμπειρία. Εχει κερδίσει στο γήπεδό της την Καζάν… Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και από μέρους μας χρειάζεται συγκέντρωση για να έχουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας σε διάρκεια. Πρέπει να μην δεχθούμε εύκολους πόντους. Αυτό σημαίνει ανοιχτό γήπεδο και δεύτερες επιθέσεις. Και όλο αυτό είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον αριθμό των λαθών που θα κάνουμε. Να έχουμε λίγα λάθη και να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό στο ανοικτό γήπεδο. Από κει και πέρα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το μακρινό σουτ, το τί ποσοστά ευστοχίας θα έχουμε σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία και για εμάς και για τους αντιπάλους μας”.

Και συνέχισε: “Αν η ομάδα κερδίσει αυτό το παιχνίδι πλησιάζει πάρα πολύ στην πρόκριση. Ο αρχικός μας στόχος ήταν να είμαστε αξιοπρεπείς στην επιστροφή μας μετά από χρόνια στην Ευρώπη. Νομίζω πως πέρα από αξιοπρεπείς είμαστε και ανταγωνιστικοί. Εχουμε φέρει κάποια καλά αποτελέσματα, οπότε θεωρώ ήδη επιτυχημένη την παρουσία μας. Αν αυτό συνδυαστεί με πρόκριση θα είναι πραγματικά ευχής έργον. Αναμφίβολα είναι αγώνας υψηλού κινδύνου για εμάς, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι τελικός στην κυριολεξία για την Μπούντουτσνοστ. Παίζει στο γήπεδο της, είναι η τελευταία της ευκαιρία για πρόκριση, οπότε θα το προσεγγίσει σαν τελικό και αυτό αυτομάτως δημιουργεί έναν ιδιαίτερο συναισθηματισμό στους παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και να έχουμε πολύ υψηλή ενέργεια απέναντί τους.

Στο μεταξύ μας παιχνίδι στον α’ γύρο κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια φέτος. Είχαμε διάρκεια, είχαμε ποιότητα, παίξαμε πολύ καλά και αμυντικά και επιθετικά. Εκτός έδρας ο συντελεστής δυσκολίας είναι αναμφίβολα μεγαλύτερος. Θα προσπαθήσουμε πάλι να προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά. Κουκ, Ντραγκίσεβιτς, Μάριτς μαζί με τα αδέλφια Σέχοβιτς, αλλά κυρίως ο Ντραγκίσεβιτς είναι οι βασικές επιθετικές αιχμές τις αντιπάλου μας. Ο Κουκ είναι ο κινητήριος μοχλός της Μπούντουτσνοστ. Είναι εξαιρετικός πασέρ και θεωρώ πως είναι ο καλύτερος δημιουργός στο Γιούροκαπ”.

Για τον τραυματισμό του Μιχάλη Πελεκάνου, που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, είπε: “Δεν είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός, αλλά για το παιχνίδι της Τετάρτης θεωρώ πως είναι ανασταλτικό. Για του Σαββάτου είμαι πιο αισιόδοξος, πιστεύω πως θα παίξει κανονικά. Ίσως και αύριο να παίξει υπό προϋποθέσεις”.

To Top