Μπακς – Χοκς 113-116: Ένας απίθανος Γιανγκ έκανε το 1-0 κόντρα στον Γιάννη! (videos)

Ένας φοβερός και τρομερός Τρέι Γιανγκ με 48 πόντους, έκανε σμπαράλια την άμυνα των Μπακς και οι Ατλάντα Χοκς πήρανε την πρώτη νίκη στη σειρά των τελικών της Ανατολής με σκορ 116-113. Άγγιξε το triple double ο Αντετοκούνμπο!

Όταν εμφανίστηκε η κλασική γκριμάτσα του θυμωμένου Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά. Όχι ακριβώς. Ο Τρέι Γιανγκ είχε διαφορετική γνώμη. Την εξέφρασε, στο Game 1 των τελικών της Ανατολής, με 48 διαφορετικούς τρόπους. Όσοι και οι πόντοι του (17/34 σουτ, 10/12 βολές, 7 ριμπ., 11 ασίστ), απέναντι σε μία άμυνα των Μπακς, η οποία τον άφηνε να κάνει ό,τι θέλει!

Ξεχάστε όσα είδατε στη σειρά με το Μπρούκλιν. Αυτή, απέναντι στους Ατλάντα Χοκς, έχει πιο χαλαρές άμυνες (ενδεικτικά τα λάθη ήταν 8-11 και τα φάουλ 17-14!). Και λιγότερο… ξύλο.

Ο Τζρου Χόλιντεϊ, κυρίως και ο Πι Τζέι Τάκερ δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Τρέι Γιανγκ στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος είχε 25 από τους 54 πόντους της ομάδας του.

Οι Χοκς διάλεξαν να αντιμετωπίσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κυρίως με τον Κλιντ Καπέλα (12 πόντοι, 19 ριμπάουντ). Και ο Giannis βρήκε χώρους για να κινηθεί, να σκοράρει και να πασάρει (14π., 7 ριμπ., 6 ασίστ στο 1ο ημίχρονο).

Και σε αυτό το ματς, ο Αντετοκούνμπο, είδε τον Μπόμπι Πόρτις να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις, αλλά και τον Τζρου Χόλιντεϊ να σκοράρει με καλό ρυθμό (16π. Στο ημίχρονο).

Αυτά για το πρώτο ημίχρονο. Εκεί οι Μπακς είχανε τον έλεγχοι. Τον έχασαν στο δεύτερο, όσο συνέχισαν να επιτρέπουν στον Γιανγκ να κάνει ό,τι θέλει.

Μόλις η άμυνα βελτιώθηκε, με τον Αντετοκούνμπο να είναι ο παίκτης που… άλλαζε πάνω στον Γιανγκ, το ματς γύρισε. Παρά το χείριστο βράδυ του Κρις Μίντλετον (0/9 τρίποντα), ο Giannis είδε τον Χόλιντεϊ να αποζημιώνει τους Μπακς στην επίθεση για τη νωχελική του άμυνα.

Ένα σερί 6 πόντων του Αντετοκούνμπο, τότε που έκανε την γκρίματσα του, έφερε τους Μπακς οδηγούς. Και ένα κάρφωμά του έκανε το σκορ 111-107! Προτού ξεκινήσει το… πανηγύρι των βολών, ο Τζον Κόλινς (23π.) έβαλε το πιο σημαντικό καλάθι, ένα τρίποντο για να μειώσει στον πόντο.

Ο Giannis ήταν εύστοχος στις δικές του βολές, το ίδιο και ο Γιανγκ. Η τελευταία επίθεση των Μπακς, για το τρίποντο που θα οδηγήσει στην παράταση, ήταν από τα χέρια του Μίντλετον. Μέχρι εκείνο το σημείο είναι 0/8 τρίποντα.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-25, 59-54, 85-88, 113-116

 

To Top