Μπερτομέου: «Δεν διαπίστωσα ότι οι ομάδες στράφηκαν εναντίον μου» (video)

Τις φήμες που θέλουν τις επτά ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, να στρέφονται εναντίον του διέψευσε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, ενώ στο τέλος μίλησε για την πρόθεση της διοργάνωσης να γίνει ξανά ένα Final 4 στην Αθήνα.

«Όσον αφορά την Ελλάδα, έχουμε μια απευθείας εκπροσώπηση από τον Προμηθέα Πάτρας που πιστεύω ότι θα είναι μαζί μας και την επόμενη σεζόν, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και κατηγορηματικά τους θέλουμε να συνεχίσουν στο EuroCup. Δεν υπάρχει άλλο, παρόμοιο πρότζεκτ στην Ελλάδα με αυτό του Προμηθέα», δήλωσε αρχικά στην κάμερα της Nova ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφορικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Eurocup.

Για την πρωτοβουλία των επτά ομάδων, μεταξύ αυτών Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: «Πρώτον, δεν λάβαμε καμία επιστολή από τη συμφωνία των επτά ομάδων, γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Είναι αλήθεια πως η πανδημία προκάλεσε οικονομικές ζημιές σε όλες τις ομάδες. Είναι λογικό να ανησυχούν και να συζητάμε με τις ομάδες, είτε απευθείας, είτε τηλεφωνικά, γιατί δεν συμμετέχουν απλώς στην εταιρεία της Ευρωλίγκας, αλλά είναι μέτοχοί της. Είχαμε συναντήσεις για το πώς θα αντιδράσουμε και θα οργανωθούμε για να βγούμε από την κρίση της πανδημίας και οικονομικά πώς θα ανακάμψουμε. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα για να βρούμε λύσεις αλλά στο τέλος, θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις από κοινού. Τα κλαμπ έχουν τον τελευταίο λόγο. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν διαπίστωσα ότι ήταν τακτική των ομάδων εναντίον μου. Δεν ένιωσα έτσι. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της διοργάνωσης κατά της πανδημίας… Δουλεύω για τις ομάδες και δεν έχω να περιμένω κάτι, αν θέλουν να συνεχίσω να δουλεύω για αυτές. Είμαι τυχερός που δουλεύω για τις ομάδες και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αποφασίσουν… Είμαι μαζί τους 20 χρόνια και δεν το αντιμετωπίζω πως έχουν πρόβλημα με το μάνατζμεντ της Ευρωλίγκας».

Για τους «αιωνίους»: «Είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα επιστρέψουν στην κορυφή, δεν έχω αμφιβολία».

Για την πιθανότητα διεξαγωγής ενός Final 4 στην Ελλάδα: «Λατρεύουμε την Αθήνα, και η Αθήνα αγαπάει την Ευρωλίγκα. Είχαμε μια φανταστική εμπειρία το 2007, θεωρώ πως ξεκάθαρα η Αθήνα πρέπει να αποτελεί προορισμό για το Final 4. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη θέλησή μας να φέρουμε το Final 4 στην Αθήνα».

To Top