ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπιλίρης: “Θετικές εισηγήσεις από όλους, είναι όλα πληρωμένα”

Παίρνει το “πράσινο φως” της αδειοδότησης ο Άρης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και προχωράει στην εφαρμογή του σχεδιασμού για την επόμενη χρονιά. Τις αναμενόμενες θετικές εξελίξεις προανήγγειλε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Μπιλιρης ο οποίος μίλησε για το θέμα της αδειοδότησης, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά ανέφερε:

Ο φάκελος είχε κατατεθεί, χθες εξετάστηκε από την επιτροπή την οποία εκπροσωπούν οικονομολόγοι, λογιστές κλπ χωρίς να υπάρχει κάποιο θέμα.

Είναι όλα πληρωμένα σε ότι αφορά οφειλές προς ποδοσφαιριστές, εφορία, ΙΚΑ και τρίτους.

Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα σε σχέση με τα μελλοντικά οικονομικά που εξετάζονται λόγω του ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν ήταν σίγουρο, καθώς δεν είχε περάσει η αναδιάρθρωση.

Για τον λόγο που υπήρχε πρόβλημα αφού ο Άρης είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο:

Υπήρχε ένας όρος ότι για να ισχύσει το συμβόλαιο της νέας σεζόν έπρεπε να ισχύσει η αναδιάρθρωση. Οπότε σε έναν προέλεγχο η επιτροπή  είχε κρίνει ότι δεν θα ληφθεί υπόψιν το τηλεοπτικό.

Πλέον το θέμα αυτό λύθηκε, και ο Άρης είχε θετική εισήγηση και από τον διευθυντή αδειοδότησης και από τα λοιπά μέλη.

Για το plan b που υπήρχε σε περίπτωση που δεν λαμβανόταν υπόψιν το τηλεοπτικό συμβόλαιο:

Είχε προβλεφθεί να υπάρξει λύση ακόμη και αν το ποσό του τηλεοπτικού συμβολαίου. Ο κ.Καρυπίδης είχε κάνει μια ΑΜΚ και είχε συνάψει κάποιες χορηγικές συμφωνίες ώστε να μην υπήρχε πρόβλημα σε καμία περίπτωση.

Για το πότε θα βγει η απόφαση:

Σήμερα περιμένουμε να βγει η απόφαση, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και θα βγει ένα δελτίο τύπου με όλες τις αποφάσεις.

Για το αν η συγκεκριμένη άδεια σημαίνει αυτομάτως ότι ο Άρης θα παίξει στην Ευρώπη, η θα χρειαστεί νέα άδεια:

Μια ομάδα για να παίξει στην Ευρώπη πρέπει να έχει πάρει αρχικά άδεια από το πρωτάθλημα. Μετά υπάρχει το Financial Fair Play, ο Άρης θα καταθέσει και εκεί τα χαρτιά του.

Για το αν είναι πιο αυστηρός ο έλεγχος της ΟΥΕΦΑ:

Είναι πιο αυστηρά, είναι κριτήριο οικονομικά, το γήπεδο, κριτήρια που υπάρχουν και στην Ελλάδα. Αλλά αν πηγαίνεις καλά στην εγχώρια αδειοδότησης είναι ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για το αν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τις ποινές για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν την αδειοδότηση του:

Το μόνο που έχει αλλάξει, είναι για τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά. Παλαιότερα ήταν -6, τώρα είναι απλώς πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Ομάδες οι οποίες δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους προς τρίτους υπάρχει και πάλι η ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Ενώ τέλος είπε:

Ο Άρης πάει από το καλό στο καλύτερο αγωνιστικά και διοικητικά. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον κ.Καρυπίδη για την προσπάθεια που καταβάλει, και προχωράμε…

To Top