ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Μπλοκαρισμένα” τα επιθετικά ατού του Άρη

Η άμυνα του Ολυμπιακού αλλά και το 4-3-3, “μπλόκαραν” επιθετικά τον Άρη που δεν είχε εναλλακτικές λύσεις επιθετικά, γι αυτό και υπήρξε ακίνδυνος για μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός προσάρμοσε την άμυνά του με τέτοιο τρόπο πάνω στον Μπρούνο Γκάμα και τον Ματέο Γκαρσία που ήταν πολύ δύσκολο να βρουν κενούς χώρους για να τρέξουν με την μπάλα. Ίσως ήταν και το μόνο φετινό ματς που ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη άμυνα. Όσο για τον Ματέο, όταν αποβάλλει από πάνω του το άγχος που έχει και απλοποιήσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του, σύντομα θα δείξει το καλό του πρόσωπο.

Ο Μάνος είχε εξ΄αρχής δύσκολο έργο, καθώς έχοντας μπροστά του Σεμέδο και Σισέ, χωρίς κάποια βοήθεια, ήταν λογικό να μην απειλήσει ούτε ο ίδιος, καθώς έχασε αρκετές μονομαχίες, παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε.

Η μεσαία γραμμή δεν έδωσε τις λύσεις που θα μπορούσε. Ο Ματίγια αρκέστηκε κυρίως στα χτυπήματα των στατικών φάσεων, ενώ ο Σάσα που έπαιξε λίγο πιο μπροστά από τον Ισπανό και τον Τζέγκο, δεν είναι παίκτης που θα έχει μία συνέπεια στην επιθετική προσφορά. Είναι φύση και θέση αμυντικό χαφ κι ας έχει και μία έφεση στο γκολ, όποτε του δίνεται αυτή η δυνατότητα. Στο να δημιουργεί, όμως, δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο.

Επιθετικά ο Άρης έπεσε σε… τείχος και αυτό πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό χθες, στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Super League.

 

To Top