Μπουτάρης: Θεαματικά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αλλά δεν σημαίνουν τίποτα

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. Stoiximan.gr: Το Τσάμπιονς Λιγκ παίζει ΕΔΩ με εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα & πολλές εκπλήξεις!

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε θεαματικά τα δύο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, όπως αναφέρει το thestival.gr.

«Οι δύο συγκεντρώσεις ήταν θεαματικές ήταν πολύ μεγάλες, ούτε το “Όχι” συγκέντρωσε τόσο κόσμο. Οι δύο συγκεντρώσεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Είναι βασισμένες σε ένα θυμικό με όλη την κακουχία βαραίνει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα που κάθε άλλο παρά βοηθητικό είναι για να λύσουν διάφορα ζητήματα.

Το Μακεδονικό ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενο αιώνα. Δεν λύνεται ούτε με συγκεντρώσεις ούτε με διαδηλώσεις. Ο δήμαρχος των Σκοπίων με έχει πει ότι ντρέπεται που λένε ότι είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου. Δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Πάρτε το από καθαρά οικονομική και ανθρωπιστική πλευρά. 1-1.5 εκατομμύρια Σκοπιανοί έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα. Έρχονται γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το όνειρο τους. Πως θα την κατακτήσουν; Ποιος αμφιβάλλει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία το λένε και αυτοί.

Δεν θέλω να μπλέξω σε κριτική, είναι στα χέρια μιας νόμιμης κυβέρνησης, αυτή κάνει τις διαπραγματεύσεις, είναι κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ και νομίζω περισσεύει από μας να ανακατευόμαστε σε θέματα που επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Τέλος ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως είναι ντροπή να γίνεται εκμετάλλευση του θυμικού του λαού και των συμβόλων του, χαρακτηρίζοντας θερμοκέφαλο το Φράγκο Φραγκούλη και πολεμικό του κείμενο που εκδόθηκε μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

To Top