Μπουφόν: Η πρόταση του Ιταλού που θα άλλαζε δραστικά το ποδόσφαιρο

Ο θρυλικός Ιταλός τερματοφύλακας Τζιανλουίτζι Μπουφόν σκέφτηκε πρόσφατα το… μέγεθος των τερμάτων!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν απολαμβάνει τη νέα του ζωή μακριά από τα γήπεδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά να σκέφτεται το ποδόσφαιρο. Σκέφτηκε μάλιστα πρόσφατα μια ενδεχόμενη τροποποίηση των κανονισμών που αναμφίβολα θα άλλαζε άρδην το ποδόσφαιρο.

«Γίνεται λόγος για διεύρυνση των εστιών και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Οι μετρήσεις είναι οι ίδιες από το 1875 και τότε ίσως ήταν πολύ μεγάλες, αλλά τώρα, βλέποντας μερικούς τερματοφύλακες σε κάνει να σκεφτείς. Η επίδραση του ύψους των τερματοφυλάκων μπορεί να φανεί στα μακρινά σουτ: πριν από 30 χρόνια, κάθε 50 σουτ θα έφερναν 10 γκολ. Τώρα, το πολύ τρία. Από μακριά είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις γκολ απέναντι σε έναν τερματοφύλακα που έχει ύψος δύο μέτρα», εξήγησε ο Μπουφόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Tuttosport.

Ο Μπουφόν κρέμασε τα γάντια του στο τέλος της περασμένης σεζόν μετά από μια μακρά επαγγελματική καριέρα. «Κατάλαβα τη σημασία μου για πρώτη φορά όταν ταξιδέψαμε στην Ανατολή με την PSG και σχεδόν διασκέδασα με τον αριθμό των ανθρώπων που με αναζητούσαν. Είπα στον Βεράτι “Εχετε καταλάβει ότι είμαι 41 ετών;” Η στοργή του κόσμου με ενθουσιάζει, γιατί μπορείς να κερδίσεις ό,τι θέλεις, αλλά αν δεν σε περιμένει κόσμος στο αεροδρόμιο είναι σχεδόν σαν να μην έχεις κερδίσει».

To Top