Μποϊκοτάρουν τα social media οι αγγλικοί σύλλογοι ενάντια στο ρατσισμό

Το τελευταίο διάστημα, ποδοσφαιριστές από αγγλικούς συλλόγους δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις μέσω των social media. Για το λόγο αυτό οι διοικήσεις των ομάδων αποφάσισαν να ρίξουν… μαύρο για τρεις μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτόν τον αποκλεισμό θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Premier League, της δεύτερης Κατηγορίας και της Super League γυναικών, ενώ το διάστημα του μποϊκοτάζ θα είναι από την Παρασκευή 30 Απριλίου (σ.σ. στις 2:00 μ.μ. GMT) μέχρι την Δευτέρα 3 Μαΐου (σ.σ. στις 10:59 μ.μ. GMT).

«Θα δείτε όλους τους εκπροσώπους του αγγλικού ποδοσφαίρου να κλείνουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Είναι μία απάντηση στην συνεχιζόμενη και διαρκή, διακριτική κακοποίηση που λαμβάνουν στο διαδίκτυο πολλοί παίκτες και πολλά άλλα άτομα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, σχολίασε: «Η ρατσιστική συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και η φρικτή κακοποίηση παικτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αυτές τις εταιρείες να κάνουν περισσότερα για να εξαλείψουν το φυλετικό μίσος στο διαδίκτυο».

To Top