Μπότας: «Ανοησίες όσα γράφονται για εμένα»

Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος για τις φήμες που κυκλοφορούν περί αντικατάστασής του, στρέφοντας τα βέλη του και στη Red Bull.

Ο Φινλανδός έχει ξεκινήσει την σεζόν του 2021 με έναν σχετικά μέτριο τρόπο. Μπορεί να έχει μία pole position αλλά μετράει ως καλύτερο αποτέλεσμα την 3η θέση σε Μπαχρέιν και Πορτογαλία. Επιπλέον, ενεπλάκη στο τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα της Imola με τον Τζορτζ Ράσσελ, που οδήγησε και τους δύο οδηγούς σε εγκατάλειψη.

Μπορεί να είμαστε ήδη στον τρίτο αγώνα της σεζόν, αλλά ήδη ξεκίνησαν κακόβουλες φήμες που τον ήθελαν εκτός ομάδας μεσούσης της σεζόν. Στο πλαίσιο του GP Ισπανίας, τον ρώτησαν σχετικά με αυτές τις φήμες, οι οποίες δεν του έκαναν καθόλου καλή εντύπωση.

«Ξέρω πως δεν πρόκειται να αντικατασταθώ στο μέσον της σεζόν. Ως ομάδα δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο. Έχω συμβόλαιο για τη φετινή χρονιά και υπάρχει μόνο μια ομάδα που κάνει τέτοια πράγματα στην F1 και δεν είμαστε εμείς. Δεν νιώθω πίεση από τη μεριά μου. Ξέρω πως έχουν τα πράγματα και κυκλοφορούν πολλές ανοησίες. Είναι μέρος του αθλήματος».

Εν συνεχεία, ο Μπότας δήλωσε πως πιστεύει ακόμα στο όνειρο του Πρωταθλήματος. Στέκεται στο γεγονός πως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και δεν πιστεύει πως θα υπάρξουν από τώρα εντολές από την ομάδα.

«Έχουμε ακόμα 20 αγώνες για το τέλος της σεζόν. Είναι πάρα πολλοί οι βαθμοί και δεν πρόκειται να παρατήσω τον στόχο του Πρωταθλήματος. Πάντα πίστευα πως η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς και θα συνεχίσω να δουλεύω γνωρίζοντας πως θα έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν ανησυχώ πάντως για εντολές ομάδας, καθόλου. Γνωρίζω πως υπάρχει μια μικρή διαφορά, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Από μεριάς μου δεν έχει νόημα να σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

Θα καταφέρει ο Μπότας να κατακτήσει την πρώτη του φετινή νίκη στην Ισπανία ή θα κυριαρχίσουν οι Χάμιλτον-Φερστάπεν;.

To Top