Νέα αρνητική απάντηση της CONMEBOL για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Δεύτερο “όχι” μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είπε μέσω ανακοίνωσης η CONMEBOL για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής συναντήθηκε με τις 10 χώρες μέλη της στην Παραγουάη την Τετάρτη (27/10) και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην δωθεί το «πράσινο φως» σε ένα διετές Μουντιάλ.

Η ανακοίνωση της CONMEBOL:

«Δεν υπάρχουν λόγοι, οφέλη ή δικαιολογία για την αλλαγή που προωθεί η FIFA. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, οι 10 χώρες που απαρτίζουν την CONMEBOL επιβεβαιώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Το εν λόγω έργο γυρίζει την πλάτη του σε σχεδόν 100 χρόνια παγκόσμιας ποδοσφαιρικής παράδοσης, αγνοώντας την ιστορία ενός από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη. Η CONMEBOL στηρίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο που ισχύει αυτή τη στιγμή, με τους όρους και τα συστήματα κατάταξής του, επειδή έχει αποδειχθεί ένα επιτυχημένο μοντέλο, που βασίζεται στην αθλητική διάκριση και που ανταμείβει την προσπάθεια, το ταλέντο και την προγραμματισμένη δουλειά».

To Top