Νέα επίθεση του δικηγόρου Μπενζεμά προς τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών

Προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό «BFMTV» το βράδυ της Παρασκευής (20/10), ο Ιγκ Βιζιέ, δικηγόρος του Καρίμ Μπενζεμά, επανήλθε αναφερόμενος στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος είναι διατεθειμένος να αποσύρει τις δηλώσεις του, εάν ο Γάλλος επιθετικός «μπορούσε να κάνει tweet για τον θάνατο του καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ», ο οποίος δολοφονήθηκε από εξτρεμιστή την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Αράς της Γαλλίας.

Ο Νταρμανέν δήλωσε πρόσφατα ότι ο Μπενζεμά «δεν μπορεί να έχει επιλεκτική αγανάκτηση», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Γάλλου επιθετικού. Και αφού επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο να υποβάλει μήνυση κατά του υπουργού Εσωτερικών, ο δικηγόρος του πρώην Μαδριλένου άσου, παραδέχθηκε ότι ο πελάτης του επηρεάστηκε βαθιά από αυτήν την διαμάχη.

«Είναι ντροπή», σχολίασε αρχικά ο Βιζιέ και πρόσθεσε: «Είναι απίστευτα βίαιο, είναι αποτέλεσμα απρόσεκτων, απαράδεκτων σχολίων, ιδίως από έναν υπουργό Εσωτερικών. Αυτό που περιμέναμε από τον υπουργό, ήταν να εξηγήσει τα σχόλια που έκανε, τα οποία αποτελούν σοβαρή κατηγορία για στενούς δεσμούς του Μπενζεμά με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα». Ολοι έχουν καταλάβει ότι δεν έχει ούτε ένα επιχείρημα για να στηρίξει αυτά που προβάλλει, αφού είναι ψευδή. Αλλά προχώρησε στην συζήτηση με σκανδαλώδη τρόπο και με απεχθή εκβιασμό. Επίσης εκμεταλλεύεται τον καθηγητή-θύμα. Αντιλαμβάνεσθε τον τρόπο με τον οποίο ζητείται αυτό. Εάν τα σχόλια αντιστοιχούν σε ακριβή και σοβαρή καταγγελία, μην τα αποσύρετε! Είστε υπουργός Εσωτερικών. Εάν η κατηγορία σας είναι σωστή, επιμείνετε σε αυτήν. Στην πραγματικότητα, προσπαθεί να ξεχάσει ότι έκανε μια αλόγιστη, απαράδεκτη και παραπλανητική δήλωση. Εκτρέπει την συζήτηση. Κύριε Μπενζεμά, δείξτε ότι είστε ένας άξιος άντρας. Δεν θα έκανα tweet σε αυτό το πλαίσιο».

To Top