ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέα κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, παρών ο Γουλιέλμος

Στις 14:00 αναμένεται να ξεκινήσει η νέα συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ με τις προτάσεις για αλλαγές στο πρωτάθλημα που θα καταθέσει η ομάδα εργασίας που συστάθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ κανονικά το «παρών» θα δώσει ο επικεφαλής της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος.

Η πενταμελής ομάδα εργασίας (που στην πορεία έγινε τετραμελής μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Λιόλιου του Προμηθέα) αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της και αφού αυτές συζητηθούν να τεθούν προς ψήφισε.

Οι Χρήστος Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός), Γιώργος Πανταζόπουλος (Περιστέρι), Κώστας Κώτσης (Ήφαιστος) και Φάνης Ταρνατώρος (Χολαργός) υπό την προεδρία του Σταύρου Δουβή (ΑΕΚ και αντιπρόεδρος ΕΣΑΚΕ) εδώ και μέρες περνούσαν πολλές ώρες ετοιμάζοντας τις προτάσεις.

Αυτές αφορούν στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος (από 14 σε 16 ομάδες) για να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος του Λαυρίου, οι αλλαγές στη διαιτησία που είτε θα γίνει άκρως επαγγελματική είτε θα υπάρχει εποπτεία των διαιτητών από διαφορετικό όργανο από αυτό που τους ορίζει με παράλληλη μείωση του αριθμού των διαιτητών, δημιουργία δικλείδων για την οικονομική συνέπεια των ΚΑΕ, ενώ θα συζητηθεί και το πότε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Το τελευταίο εξαρτάται, ασφαλώς, από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή του Ολυμπιακού, ο οποίος θεωρεί παράνομη τη διαδικασία κλήρωσης διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής. Αν οι ερυθρόλευκοι επιμείνουν στην προσφυγή τους, που εκδικάζεται την Πέμπτη αλλά είναι άγνωστο αν θα βγει άμεσα η απόφαση ή θα καθυστερήσει, η τελική βαθμολογία δεν μπορεί να επικυρωθεί και συνεπώς ούτε να αρχίσουν τα playoffs. Οι ομάδες, πλην του Ολυμπιακού, επιθυμούν να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό τα playoffs αλλά το συντομότερο που μπορεί να συμβεί αυτό είναι το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται πως σημαντικές αλλαγές όπως για αναδιάρθρωση ή διαιτησία πρέπει να περάσουν από την ΕΟΚ και να εγκριθούν και από την κυβέρνηση, ενώ δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά από την επόμενη σεζόν.

To Top