Νέα συνάντηση της ΕΠΟ με τους διαιτητές

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί νέα συνάντηση των ανθρώπων της ΕΠΟ, παρουσία του Βαγγέλη Γραμμένου, με αντιπροσωπεία των διαιτητών. Στη συνάντηση ήταν και τα μέλη της ΚΕΔ και ο επικεφαλής της Μέλο Περέιρα.

Την Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ανθρώπων της ΕΠΟ παρουσία του προέδρου, Βαγγέλη Γραμμένου, με αντιπροσωπεία των Ελλήνων διαιτητών και συγκεκριμένα τους Σιδηρόπουλο, Παπαπέτρου και Παπαδόπουλου ενώ εκεί ήταν και τα μέλη της ΚΕΔ με επικεφαλής τον Μέλο Περέιρα.

Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της επίλυσης των θεμάτων που άπτονται της διαιτησίας και της βελτίωσης της απόδοσης των διαιτητών καθώς φυσικά και της προστασίας τους από κρούσματα βίας.

Μάλιστα μετά το τέλος της συνάντησης ο Τάσος Σιδηρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση των διαιτητών για όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και τη συνέπεια που υπάρχει στην εφαρμογή των κανονισμών. Ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, τόνισε πως θα υπάρχει συνεργασία των δυο πλευρών σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ ανέφερε: “Η δεύτερη συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων του ποδοσφαίρου με αντικείμενο την επίλυση θεμάτων που άπτονται της διαιτησίας, της βελτίωσης της θέσης των διαιτητών και της απόδοσής τους, καθώς και της προστασίας τους από ενέργειες και δηλώσεις εις βάρος τους, οι οποίες δυναμιτίζουν το κλίμα και προκαλούν κρούσματα βίας, οργανώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Παρέστησαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Αλέξης Δέδες, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα, Χουάν Μάριν και Λιφ Λιντμπεργκ και οι εκπρόσωποι των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α΄ κατηγορίας, διεθνείς διαιτητές, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Από πλευράς διαιτητών εκφράστηκε απόλυτη ικανοποίηση για την αγαστή συνεργασία με την Ε.Π.Ο., την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού για τις δυσμενείς κρίσεις και τη συνεπή προσπάθεια προστασίας του κύρους των διαιτητών, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των ετήσιων σεμιναρίων και την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των διαιτητών και τη δημιουργία του σωματείου των διαιτητών των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνέπεια της ΕΠΟ στην εφαρμογή των κανονισμών. Υλοποιούνται όσα συμφωνήθηκαν. Η Κ.Ε.Δ. κάνει άριστα τη δουλειά της, πρέπει να εκμεταλλευθούμε την εμπειρία και τη διάθεση των μελών της», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σιδηρόπουλος.

«Θα συνεργαζόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη και να δημιουργηθεί ειλικρινής σχέση. Είμαστε στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. προκειμένου οι διαιτητές να γίνουν καλύτεροι και να μειωθούν στο ελάχιστο τα λάθη.

Η προσπάθεια πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Παρακολουθούμε στενά το ποδοσφαιρικό περιβάλλον και θα συνεχίσουμε το διάλογο και την προσπάθεια», ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος, ενώ στους διαιτητές έγινε γνωστό ότι ομαλοποιήθηκε πλήρως το σύστημα πληρωμών των διαιτητών, καθώς και η έναρξη επαφών σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να βελτιωθούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί και να δημιουργηθεί νέα κουλτούρα, αναφορικά με θέματα συμπεριφοράς προς τους διαιτητές, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο”.

To Top